Tänd grillen och avnjut den här smarriga kycklingen med grönsaker
Tänd grillen och avnjut den här smarriga kycklingen med grönsaker - Foto: Nyheter24

Enkel sommarmiddag med grillad kyckling och grönsaker

För en enkel och hälsosam sommarmiddag, prova vårt enkla och välsmakande recept på grillade kyckling med en färgglad blandning av grönsaker som både imponerar på gästerna och stillar hungern.


Inget säger sommar som grillad mat, och detta recept på grillad kyckling och grönsaker är enkelt, hälsosamt och fullt av smak. Saftiga kycklingfiléer marineras i en enkel blandning av olivolja, vitlök och örter, medan en färgglad blandning av grönsaker - paprika, lök, zucchini och aubergine - grillas tills de är mjuka och karamelliserade. Servera med en krispig sallad för en komplett måltid utomhus.

Enkel somrig gräddtårta med färska jordgubbar

Grillad kyckling och grönsaker – ingredienser:

  • 4 stora kycklingfiléer
  • 2 röda paprikor, skivade
  • 1 lök, skivad
  • 1 zucchini, skivad
  • 1 aubergine, skivad
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk torkade örter (t.ex. timjan, rosmarin, oregano)
  • Salt och peppar efter smak

Gör din egen krämiga Caesarsallad - enkelt recept för den perfekta lunchen

Instruktioner – så lagar du en smarrigt grillad kyckling och grönsaker:

  1. Blanda olivolja, vitlök och örter i en stor skål. Lägg kycklingfiléerna i skålen och vänd dem så att de täcks av marinaden. Täck skålen med plastfolie och låt kycklingen marinera i minst 30 minuter (eller upp till 4 timmar) i kylskåpet.
  2. När du är redo att grilla, förvärm grillen till medelhög värme. Ta ut kycklingfiléerna ur marinaden och kasta marinaden.
  3. Grilla kycklingfiléerna i cirka 6-7 minuter per sida, eller tills de är genomstekta och har en fin grillad yta. Lägg samtidigt grönsakerna på grillen och grilla dem tills de är mjuka och karamelliserade, i ca 4-5 minuter per sida.
  4. Ta bort kycklingen och grönsakerna från grillen och låt dem vila i några minuter innan du skär kycklingen i skivor och serverar tillsammans med grönsakerna.

Tips: Om du vill ha extra smak på grönsakerna kan du pensla dem med lite extra olivolja och krydda dem med dina favoritörter innan du grillar dem.

Här är fler smarriga och enkla recept! 

Mat
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!