Vanilj- och hallonkräm med krossade kakor.
Vanilj- och hallonkräm med krossade kakor. - Foto: Nyheter24

Vanilj- och hallonkräm med krossade kakor – läcker efterrätt

Denna enkla vanilj- och hallonkräm med krossade kakor är både snabb och läcker, och kommer att göra succé på middagsbjudningen eller som en lyxig avslutning på en vardagsmiddag.


Söker du efter en läcker och enkel efterrätt att bjuda på till helgen? Då har du kommit till rätt ställe! Vår vanilj- och hallonkräm med krossade kakor är en fest för både ögat och smaklökarna.

En len och krämig vaniljkräm med en söt touch av hallon, toppad med ett lager krossade kakor för en extra knaprighet. Det här är en enkel och snabb efterrätt som garanterat kommer imponera på dina gäster.

Recept på enkel efterrätt i glas: Cheesecake med oreos

Recept på vanilj- och hallonkräm med kakor:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 1 dl hallonsylt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8 digestivekex

Så gör du vanilj- och hallonkräm med krossade kakor:

  1. Vispa grädden till en luftig konsistens i en stor skål.
  2. Tillsätt vaniljyoghurt, hallonsylt och vaniljsocker i skålen och blanda ihop försiktigt med hjälp av en slickepott.
  3. Krossa digestivekexen i mindre bitar och lägg hälften av dem i botten på fyra serveringsglas.
  4. Skeda över vanilj- och hallonkrämen i glasen och toppa med resten av de krossade kexen. Du kan även toppa med extra hallon i glaset.
  5. Ställ glasen i kylskåpet och låt dem svalna i minst 30 minuter innan servering.

Är du sugen på fler lättlagade rätter? Här kan du se fler enkla recept!

Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!