Leandro Trossard, höger, firar med Brightonsupportrarna.
Leandro Trossard, höger, firar med Brightonsupportrarna. - Foto: TT

Trossards trippel gav Brightonpoäng

Leandro Trossard stod för samtliga av Brightons tre mål när ligafyran spelade 3–3 borta mot Liverpool. Men det blev en svängig tillställning på Anfield.

Brighton har haft en fin inledning på Premier League-säsongen. Ligafyran fortsätter att gå för tunga poäng, och mot Liverpool plockade man ytterligare en.

Brighton chockade Liverpool genom att ta ledningen redan i den fjärde matchminuten. Danny Welbeck hittade Leandro Trossard som med ett lågt skott satte 1–0 bakom en chanslös Alisson.

Trossard var bara kvarten senare framme igen och kunde helt omarkerad skicka in utökningen.

Men efter dubbla mål från Roberto Firmino var Liverpool i kapp. Och när Adam Websters misslyckade rensning hamnade i eget mål var matchen vänd till 3–2.

Men skam den som ger sig. Med sex minuter kvar av matchen kvitterade Brighton genom, just det, Leandro Trossard. 27-åringen skickade in 3–3 med ett stenhårt skott precis under ribban och fixade på egen hand en poäng till Brighton.

Arsenal vann derbyt

Tabelltoppande Arsenal har, med undantag från 1–3-förlusten mot Manchester United, gått som tåget i inledningen av säsongen. Dagens 3–1-seger i Londonderbyt mot Tottenham var den sjunde för säsongen och var egentligen aldrig hotad.

Harry Kanes 1–1 från straffpunkten en halvtimme in i matchen var den enda ljusglimten för Tottenham, som saknade skadade Dejan Kulusevski.

2–1 kom efter att Lloris misslyckats få kontroll på bollen efter ett skott från Bukayo Saka. Gabriel Jesus kunde enkelt peta in bollen till ny ledning.

Det var inte enbart motståndarlagets många målchanser som gick Tottenham emot. I den 62:a minuten fick Emerson Royal gå raka vägen till omklädningsrummet. 23-åringen gick in i en närkamp mot Gabriel Martinelli med dobbarna först och fick syna domarens röda kort.

Ingen Isak i Newcastlekross

Arsenal vann till slut med 3–1 efter att Granit Xhaka skickat in det matchavgörande målet med drygt 20 minuter kvar.

Arsenal toppar Premier League på 21 inspelade poäng, fyra före både Tottenham och Manchester City, som spelar på söndagen.

Varken Alexander Isak eller Emil Krafth fanns med när Newcastle åkte till London för att möta Fulham. Den förstnämnde avbröt landslagssamlingen på grund av skada och har ännu inte kunnat träna för fullt. Krafth dras med en knäskada

Men Newcastle klarade sig fint utan sin svenska duo.

Fulhams Nathaniel Chalobah visades ut tidigt i den första halvleken och efter det kom målen på rullande band för gästerna som till slut vann med 4–1.