Efter skandalmatchen mellan Kristianstad och Tingsryd i hockeyallsvenskan, där ett knallskott kastades in på isen, kräver nu smålänningarna omspel. Arkivbild.
Efter skandalmatchen mellan Kristianstad och Tingsryd i hockeyallsvenskan, där ett knallskott kastades in på isen, kräver nu smålänningarna omspel. Arkivbild. - Foto: TT

Efter skandalmatchen – Tingsryd kräver omspel

På lördagen hölls ett krismöte kring fredagens skandalmatch mellan Kristianstad och Tingsryd.Nu kräver smålänningarna att matchen ska spelas om, skriver Smålandsposten.


Tingsryd (Taif) kräver minst omspel.

"Taif överlämnar saken till Tävlingsnämnden för bedömning men begär minst att matchen spelas om och det på en plats där säkerheten och en sportslig uppgörelse kan garanteras. Till stöd för denna begäran hävdar Taif att matchen aldrig blev färdigspelad. Vad som hände den sista kvarten av matchen var en parodi. Tävlingsnämndens beslut måste grundas på att händelseutvecklingen i tredje perioden likställs med att matchen blivit avbruten", står det i ett dokument som klubben skickat i ett mejl till Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd med ordförande Jan Pyrell och tränaren Fredrik Glader som avsändare.

"Obegripligt"

Vidare står det:

"Detta är det värsta Taif någonsin råkat ut för. Vi anser att SIF (Svenska ishockeyförbundet), domarna och HA:s (hockeyallsvenskan) sportchef hanterat situationen på ett fyrkantigt och okänsligt sätt. Man har struntat i spelarnas hälsa och välmående. Detta är en arbetsmiljöfråga och skulle ha hanterats av beslutsfattarna som en sådan. Matchen skulle ha avslutats. Allt annat är obegripligt".

Det var med drygt fem minuter in i den tredje perioden, när Kristianstad ledde med 5–1, som ett knallskott kastades in på isen och en kraftig smäll hördes. Domaren bröt matchen, skickade ut spelarna till omklädningsrummet och lite senare tömdes arenan på åskådare.

"Olyckligt"

Matchen spelades sedan klart, mot Tingsryds vilja och när spelet väl återupptogs väntade spelarna bara ut tiden.

Erik Ryman, hockeyallsvenskans sportchef, berättade för TT i lördags att ligan, förbund och säkerhet haft ett krismöte och han svarade följande på frågan varför matchen återupptogs – trots att Tingsryd inte ville spela klart:

— Det formella, som domarna fullföljde, är att man ska sätta av en ny matchtid när säkerheten är säker. Hur den (matchen) slutspelades är olyckligt på det sättet. Men säkerhetsmässigt var det ett säkert evenemang.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!