Australiens Nick Kyrgios kommer inte att spela i Australian Open, till följd av en knäskada.
Australiens Nick Kyrgios kommer inte att spela i Australian Open, till följd av en knäskada. - Foto: TT

Mardrömsbeskedet: Kyrgios drar sig ur

Australian Open drabbas av ytterligare ett mardrömsbesked – affischnamnet Nick Kyrgios drar sig ur turneringen.Det är fruktansvärt för turneringen, säger den brittiske journalisten David Luddy, som bevakat Australian Open i 26 år.


Hemmahoppet Nick Kyrgios drar sig ur årets första grand slam-turnering i tennis på grund av en knäskada.

— Jag är förkrossad, så klart, säger han vid en presskonferens, och fortsätter:

— Det är här som min hemmaturnerning, jag har några jättefina minnen härifrån. Så klart förra året när jag vann titeln i dubbel och spelade mitt livs bästa tennis, antagligen. Och sedan att gå in i det här evenemanget som en av favoriterna. Det är brutalt.

"Har bara bultat"

Med på presskonferensen var även australierns fysioterapeut Will Mahler, som berättar att det rör sig om en vätskefylld cysta i Kyrgios vänstra menisk. Den hotar i nuläget inte Nick Kyrgios karriär.

— Det kan absolut bli värre. Den väldigt lilla slitningen han har på sin menisk kan förvärras till en mycket mer komplicerad, och det skulle kunna sluta med att han förlorar en stor del av menisken, vilket skulle påverka hans långtidsprognos, säger Mahler.

Kyrgios säger att det smärtar när han landar på foten efter exempelvis en serve.

— Jag har knappt fått en god natts sömn de senaste fyra–fem nätterna. Det har bara bultat.

Kyrgios, 21:a på världsrankningen, var en av förhandsfavoriterna. Han hade ett starkt fjolår, förutom dubbeltiteln i Australian Open gick han bland annat till final i Wimbledon.

— Det här var en chock för alla. Det är första gången som han setts som en utmanare på riktigt, sedan han tog sig till Wimbledonfinalen, säger Anna Harrington från den australiska AAP, som bevakar turnerningen för nyhetsbyråns räkning.

Hon beskriver Kyrgios tillbakadragande som ett hårt slag för arrangörer och publik.

— Kyrgios är ett av de största affischnamnen i tennis generellt, och framför allt i Australien. Och han kom in i högform, och baserat på förra året så kändes det som att han kunde få sitt genombrott. Han är så underhållande på planen och har börjat leverera konsekvent. Han är bland de sista som arrangörerna skulle vilja förlora, säger Harrington.

För hemmapubliken är det bara den senaste raden av tunga avhopp. Efter Ash Bartys pensionering förra året stod främsta hoppet på damsidan till Ajla Tomljanovic, men hon meddelade i helgen att hon hoppar av till följd av skada.

Färgstark och gåtfull

Brittiske sportjournalisten David Luddy, som jobbar för DLITV-Radio, säger att Australien nu tappat både sin bästa damspelare och sin bästa herrspelare innan turneringen ens börjat.

— Han (Kyrgios) är en sådan färgstark, gåtfull spelare. Även om hans personliga beteende inte varit särskilt bra. Men det verkade i hans färska intervjuer att han vänt blad, blivit nästan civiliserad och ordentlig, säger Luddy.

TT: Hur tror du att publiken kommer att reagera?

— Jag tror att de kommer att bli väldigt ledsna. Det är alltid någon som kommer att ersätta honom. Men Kyrgios har varit med i många år och han är svår att ersätta, och då pratar jag bokstavligen bara om hans underbara tennis.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!