Berrettini firar en vunnen boll mot tysken Alexander Zverev.
Berrettini firar en vunnen boll mot tysken Alexander Zverev. - Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Tennisstjärnan: "Spenderat många dagar gråtandes"

Under måndagen ställs 2021 års Wimbledonfinalist Matteo Berrettini mot världsettan Carlos Alcaraz. Det trodde italienaren skulle vara omöjligt för bara ett par veckor sedan. Då hade jag skrivit under med mitt blod, säger 27-åringen.


Matteo Berrettini missade Wimbledon 2022 på grund av covid-19. Även i år var han på väg att få kasta in handduken – på grund av en magskada – men så blev det inte.

— Den här platsen har något speciellt. Jag känner någon slags energi som jag inte känner någon annanstans, säger han.

Sedan tidigare har den skadedrabbade italienaren även saknats på grund av en skadad hand och i våras missade han Franska mästerskapen för andra året i rad.

På måndagen ställs han mot världsettan Carlos Alcaraz i den fjärde rundan av årets upplaga.

— När jag kom hit var jag inte ens säker på att jag skulle kunna spela. Jag trodde inte att jag var redo. Men jag har missat så många tävlingar de senaste åren så jag kände att jag inte kan missa den här också, säger Berrettino och fortsätter:

— Jag har spenderat så många dagar gråtandes i min säng, orolig över att inte kunna spela flera dagar i rad. Så om de sagt till mig för ett par veckor sedan att jag skulle kunna spela fem dagar i rad i Wimbledon hade jag skrivit under med mitt blod.

På sin väg mot den fjärde rundan har Berrettini bland annat slagit ut 21-rankade tysken Alexander Zverev och australiensaren Alex de Minaur, placerad 17 på världsrankningen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!