Carlos Sainz tog hem Singapores grand prix.
Carlos Sainz tog hem Singapores grand prix. - Foto: Vincent Thian/AP/TT

Verstappens svit bruten – Ferrariseger i Singapore

Nattloppet på stadsbanan Marina Bay bjöd på stor dramatik. För första gången under F1-säsongen stod inte Red Bull högst upp på pallen. Singapores grand prix vanns av Ferraris Carlos Sainz. En härlig känsla, säger spanjoren.


Tio segrar i rad blev det för överlägsne VM-ledaren Max Verstappen. Men i Singapore tog det stopp för Red Bull-föraren.

Efter en svag vecka där han missade kvalfinalen startade Verstappen först i sjunde led. Nederländaren var aldrig nära att hota om segern och slutade på femte plats.

Inte heller stallkamraten Sergio Pérez, som vann fjolårets GP, gick något vidare. Mexikanen blev åtta.

Stor dramatik

I stället var det Ferraris Carlos Sainz som intog pole position. Från sin ledande position gick spanjoren mot en till synes säker seger.

— En otrolig känsla, en otrolig vecka. Jag vill tacka alla i Ferrari för att lyckats vända säsongen och vinna här. Vi satte loppet perfekt och jag tror hela Italien är stolta över oss, säger Sainz i segerintervjun.

Men tekniska problem för Alpines Esteban Ocon gav Mercedes möjligheten att chansa med ett sent däckbyte.

Med fräscha däck närmade sig George Russell och Lewis Hamilton både Sainz och andraplacerade Lando Norris (McLaren) när loppet närmade sig sitt slut.

Kraschade på slutvarvet

Trots det lyckades både Sainz och Norris hålla undan och slutade etta respektive tvåa.

— Carlos och jag hjälpte varandra. Vi visste att det skulle bli tufft efter Mercedes depåstopp men vi gjorde allt vi kunde och lite till, säger Norris.

George Russell såg ut att ta den sista pallplatsen men körde in i väggen på sista varvet. Stallkamraten Lewis Hamilton tog hand om tredjeplatsen i stället.

— Stallet gjorde ett fantastiskt jobb denna vecka. Det är extremt olyckligt för George, vi pressade oss så hårt för att försöka köra ikapp killarna framför. Han kommer komma tillbaka, säger Hamilton.

Singapores grand prix var det första av säsongens 15 lopp som inte vanns av en Red Bull-förare.

I totalställningen leder dock Verstappen fortsatt överlägset.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!