Torontos svenskstjärna William Nylander firar sitt mål som innebar 2–0 i matchen mot Washington som Toronto vann med 7–3.
Torontos svenskstjärna William Nylander firar sitt mål som innebar 2–0 i matchen mot Washington som Toronto vann med 7–3. - Foto: Nick Wass/AP/TT

Nylander på väg mot 100 poäng

Torontos svenske anfallsstjärna William Nylander hade redan före matchen mot Washington gjort fler poäng än någon tidigare säsong i NHL och när slutsignalen ljöd hade det blivit tre till, ett mål och två assist.


Nylander har nu skrapat ihop 91 poäng på 68 matcher. Det är fyra fler än de 87 han samlade på 82 matcher förra säsongen. Han ligger sjua totalt i poängligan i NHL, 27 poäng efter ettan Nikita Kutjerov som har 118 poäng.

Nylander har klar chans att spräcka 100-poängsgränsen under grundserien. Som det verkar nu har Toronto goda chanser till att dessutom få spela slutspel.

I matchen var det dock en av lagkamraterna, Auston Matthews, som fick till ännu fler poäng – fem. Två mål och tre assist.

Washington, där svenske backen Rasmus Sandin noterades för en assist, kämpar för att ta sig till slutspel i kretsen av lag som har chans på ett så kallat wild card till slutspelet.

TT
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!