Skellefteås Filip Sandberg. Arkivbild.
Skellefteås Filip Sandberg. Arkivbild. - Foto: Tommy Pedersen/TT

Sandberg hjälte för Skellefteå i rysare

Tre insläppta mål på drygt tre minuter. Linköping kom tillbaka efter en mardrömsstart på SM-kvartsfinalen borta mot Skellefteå – bara för att förlora i förlängning med 3–4. Fantastiskt skönt, säger matchvinnaren Filip Sandberg.

Bara några dagar före SM-kvartsfinalen kom beskedet att Linköpings Tre Kronor-målvakt Marcus Högberg missar hela matchserien mot grundserietrean Skellefteå på grund av sjukdom.

Nu fick Jesper Myrenberg chansen mellan stolparna och han fick en mardrömsstart i den första matchen.

Little kvitterade

Redan efter 33 sekunder satte Elias Salomonsson ledningsmålet för hemmalaget Skellefteå. Efter knappt två minuter utökade Dylan Sikura till 2–0 och efter 3.06 gjorde Rickard Hugg även 3–0.

Linköping gav dock inte upp. Sebastian Strandberg reducerade före pausvilan och 25 sekunder in i den andra perioden skickade Linus Hultström in 2–3-reduceringen från sin backposition.

Sedan dröjde det till att det återstod 2.16 av den tredje perioden innan Linköping tog kvartsfinalen till förlängning när Broc Little rakade in en målvaktsretur fram till 3–3.

Blev syndabock

Det var dock förgäves. Efter 7.33 av den första förlängningsperioden blev Filip Sandberg matchhjälte för Skellefteå när han satte avgörande 4–3 i spel fem mot tre utespelare. Linköpings William Worge Kreü blev något av en syndabock efter att han dragit på sig en onödig utvisning när pucken inte var i spel.

— Det känns som att vi får gräva djupt i dag. Vi får en fantastiskt bra start, det studsar lite vår väg där, säger Filip Sandberg till TV4 Play.

Skellefteåspelarna fick höra ett och annat i omklädningsrummet efter den tredje perioden.

— Vi fick en liten hyvling inför sudden. Att det är dags att lira lite hockey nu och luta oss framåt, säger Sandberg.

Lagen möts igen på söndag, även då i Skellefteå. SM-kvartsfinalen avgörs i bäst av sju matcher.