Västerås segrade mot Sirius på hemmaplan

Västerås vann tisdagens match hemma mot Sirius i Elitserien herr i bandy. I halvtid ledde laget med 2-1, en ledning som utökades i andra halvlek. Slutresultatet blev 8-4.

Det var andra raka för Västerås, efter 5-2-segern mot Motala i premiären.

Västerås startade matchen bäst och tog ledningen. Oskar Alfredsson slog till, redan i sjunde minuten.

Sirius kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Nils Bergström framspelad av Ted Bergström Heramb, i 15:e minuten.

Västerås tog ledningen på nytt i 32:a minuten, när Daniel Johansson hittade rätt framspelad av Martin Landström.

Direkt efter pausen gjorde Alexander Härndahl mål på pass av Alexander Karlgren och kvitterade för Sirius.

Sirius gjorde också 2-3 i 53:e minuten när Arvid Tapper fick träff på pass av Albin Thomsen.

Västerås kvitterade till 3-3 bara en minut senare på nytt genom Daniel Johansson framspelad av Martin Landström.

I den 71:a minuten gav Robin Andersson Västerås ledningen.

I 74:e minuten kvitterade Albin Thomsen för Sirius på pass av Samuel Heeger.

En minut senare var det Viktor Spångberg som såg till att Västerås tog ledningen.

Tre minuter senare spelade Martin Landström fram Robin Andersson som såg till att laget ökade ledningen till 6-4.

7-4-målet kom på övertid, när Oskar Alfredsson ännu en gång slog till och gjorde mål på pass av Tobias Nyberg.

8-4-målet för Västerås kom direkt därefter när Daniel Johansson på övertid återigen slog till framspelad av Viktor Spångberg. Det fastställde slutresultatet till 8-4.

Västerås Martin Landström hade tre assists.

Lördag 4 november 16.00 spelar Västerås borta mot SAIK. Sirius möter Rättvik hemma på Studenternas IP fredag 3 november 19.00.