William Saliba började sin karriär som anfallare i den franska klubben AS Bondy.
William Saliba började sin karriär som anfallare i den franska klubben AS Bondy. - Foto: Armando Franca / Kin Cheung

Arsenal-mittbacken kunde blivit anfallare: "Ville göra mål i varje match"

Arsenal-stjärnan William Saliba är idag en av Premier Leagues bästa mittbackar, men det hade kunnat bli väldigt annorlunda för fransmannen.


Som först nämnt i Daily Express, har Arsenal-stjärnan William Saliba öppnat upp om sin resa från att vara en ung, envis anfallare till att bli en av Premier Leagues mest respekterade försvarare.

Som barn var Saliba en ambitiös anfallare som spelade för sin lokala klubb AS Bondy i Frankrike. Han minns att han var en av de bästa spelarna i sitt lag, kanske till och med den allra bästa. Men han erkänner också att han hade en tendens att vara lat och ofta surade, vilket ledde till konflikter med hans tränare, berättar Saliba för Arsenals officiella hemsida.

"Det som motiverade mig"

"Jag ville alltid vinna. Det var allt jag ville när jag var ung. Jag ville vinna varje match och det var det som motiverade mig i den åldern. Jag ville göra mål i varje match, men jag skulle inte säga att jag var en självisk spelare".

Trots sin talang och ambition, hade Saliba svårt med sin attityd, vilket ofta resulterade i att han fick skäll av sin tränare för sitt beteende på träningsplanen.

Men med tiden mognade Saliba och insåg vikten av att anpassa sig och förbättra sitt beteende. Hans tränare spelade en avgörande roll i denna utveckling, och hjälpte honom att förstå vad som krävdes på planen. Denna insikt ledde till att han bytte position från anfallare till försvarare, en förändring som skulle visa sig vara avgörande för hans framgång som professionell fotbollsspelare.

Saliba har nu blivit en av ligans bästa mittbackar

Saliba har sedan dess blivit en centralfigur i Arsenals försvar, där han med sin tekniska skicklighet och fysiska närvaro har blivit en av ligans mest framstående försvarare. Han var en nyckelspelare för Arsenal under den förra säsongen, och har varit en stor bidragande faktor till lagets framgångar genom sina imponerande defensiva insatser.

LÄS MER: Fantasy Premier League: Här är spelarna du MÅSTE ha i ditt lag

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!