1 av 5
Manchester Citys Samir Nasri avgjorde den oväntat tuffa premiärmatchen mot Southampton. - Foto: SCANPIX
Carlos Tevez gav City ledningen med 1–0 men sedan vaknade bortalaget.
2 av 5
Carlos Tevez gav City ledningen med 1–0 men sedan vaknade bortalaget. - Foto: SCANPIX
3 av 5
Southampton gjorde två snabba mål i den andra halvleken och ledde ett tag matchen med 2–1. - Foto: SCANPIX
4 av 5
City och Samir Nasri fick dock sista ordet och avgjorde matchen med tio minuter kvar. - Foto: SCANPIX
5 av 5
Det kan dock ha varit en dyrbar seger för Mancinis lag. Sergio Aguero blev utburen på bår i den första halvleken efter en smäll på knäet. - Foto: SCANPIX

Mästarnas nya supercomeback

Manchester City fick en tuff premiär mot nykomlingar Southampton. Men efter att ha legat under med 1–2 vände de regerande mästarna och vann med 3–2.

Manchester City–Southampton 3–2 (1–0)

Målen: 1–0 (40) Carlos Tevez, 1–1 (59) Rickie Lambert, 1–2 (68) Steven Davis, 2–2 (72) Edin Dzeko, 3–2 (80) Samir Nasri.

MANCHESTER. Nykomlingar brukar störa topplagen i premiärmatcherna av Premier League. Men nykomlingen Southampton, med ligan kanske minst namnkunniga lag, skulle väl inte ha någon chans mot de regerande Premier League-mästarna Manchester City på bortaplan?

Trodde man.

Det klassiska laget ledde till och med 2–1 under andra halvlek. Men stjärnfyllda City visade varför de vann ligan förra året. Efter mål av Edin Dzeko och matchens gigant Samir Nasri vände Roberto Mancinis lag underläget på åtta minuter.

Efter många om och men vann Manchester City välförtjänt matchen med 3–2.

Svenskbekantingen och den förre AIK-spelaren Jos Hooiveld hamnade – i sin Premier League-debut – ofrivilligt i centrum. Efter 16 minuter orsakade holländaren en straff när han fällde Carlos Tevez precis inför straffområdeslinjen.

Hooiveld kunde dock pusta ut då David Silva slog en oerhört lam straff som målvakten Kelvin Davis enkelt kunna greppa efter backen.

I den andra halvleken chockade Southampton City med att göra två snabba mål. Men – likt vinsten som avgjorde ligan förra säsongen mot Q.P.R – vände City på steken och vann matchen.

Men det var en dyrbar seger för City. Anfallsstjärnan Sergio Aguero bars, på bår, tidigt i första halvleken av planen efter en smäll mot knäet.