Numren på Evertons och Liverpools tröjor bildade siffran 96.
1 av 3
Numren på Evertons och Liverpools tröjor bildade siffran 96. - Foto: Clint Hughes
Rivalskapet lades åt sidan för att minnas de som omkom.
2 av 3
Rivalskapet lades åt sidan för att minnas de som omkom. - Foto: Clint Hughes
Newcastles tränare Alan Pardew deltog i hyllningarna.
3 av 3
Newcastles tränare Alan Pardew deltog i hyllningarna. - Foto: Clint Hughes

Se Evertons hyllning till offren

Liverpools stadsrival Everton hyllade igår Hillsborough-katastrofens offer. Inför matchen visades bilder på de som omkom till tonerna av "He ain't heavy, he's my brother".


LIVERPOOLUtredningen av Hillsborough-katastrofen visade att Liverpools fans fått skulden för något de inte ska ha skulden till. Under gårdagens match mellan Everton och Newcastle hyllade hemmalaget sin ärkerival innan avspark. I de dokument som offentliggjordes i förra veckan visade en oberoende panel att polisen och myndigheter försökte mörka sina misstag och i stället beskyllde Liverpools fans för att 96 personer omkom i samband med en fotbollsmatch 1989.

Inför matchen gick två barn in på planen, den ena med en Liverpool-tröja, den andra med en Everton-tröja. När de stod jämte varandra bildade deras nummer på ryggen, nio och sex. Detta för att hylla de 96 personer som omkom. Till tonerna av "He ain't heavy, he's my brother" applåderade publiken minnet av de omkomna samtidigt som bilder på de 96 offren visades på bildskärmarna. 


Everton tribute to the 96 who died at Hillsborough by emmysguysandgals

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!