Aguero har en bit kvar till den fina form han visade i slutet av förra säsongen. - Foto: Ap
Citys Edin Dzeko i en duell med Arsenals Per Mertesacker.
Citys Edin Dzeko i en duell med Arsenals Per Mertesacker. - Foto: AP
Gervinho har haft en bra inledning på säsongen, mot City får anfallaren knappt godkänt. - Foto: AP

Arsenal tog poäng mot City

Mötet mellan förra årets seriesegrare förra årets mest kritiserade lag slutade oavgjort. Och det blev lite av backarnas match när anfallarna saknade det där lilla extra.

Matchfakta

Manchester City: 1
Arsenal: 1

1-0 J. Lescott (40)

1-1 L. Koscielny (82)

MANCHESTER. Sergio Kun Aguero var tillbaka i Manchester Citys startelva efter sin skada, men det är en bit kvar till han är tillbaka i förra årets fina form. På andra sidan fanns Gervinho som inlett säsongen strålande bra, idag togs ivorianen tillbaka till jorden efter att ha drällt en hel del med bollen i de avgörande momenten. Trots de underpresterande anfallarna blev det mål för båda lagen och ett oavgjort resultat i Manchester.

Det blev istället backarnas kamp i matchen mellan Manchester City och Arsenal. Först ut att göra mål var Joleon Lescott som nickade in 1-0-målet på hörna i slutet av första halvleken. En halvlek som Arsenal inledde starkt men där det blev mer och mer City för varje minut som gick. Målet var helt klart välförtjänt och ställningen i halvtid var 1-0 till hemmalaget.

Hyllar Koscielny

Andra halvlek började ungefär som den slutade, men ett visst City-övertag. Arsenal kom dock in i matchen och efter att nyförvärvet Olivier Giroud lyckats jobba fram en hörna så befann sig den inte så målfarliga mittbacken Laurent Koscielny på rätt ställe. Fransmannen lyckades peta fram en fot på bollen, efter en olycklig rensning från Lescott, som ställde Joe Hart och kvitteringen var ett faktum. Efter matchen var det en nöjd Laurent Koscielny som mötte pressen.

– Vi möter ett storlag och vi förlorar inte.

Besviken Mancini

Manchester City har bara vunnit två matcher den här säsongen, men det förblir dock obesegrade efter söndagens oavgjorda resultat mot Arsenal. Trots detta var Roberto Mancini irriterad efter matchen, detta då City än en gång tappar fokus med 15 - 10 minuter kvar att spela, samma sak som hände mot Real Madrid i Champions League.

– Jag är besviken. Vi har läget under kontroll fram till de sista 10 - 15 minuterna, jag vet inte varför det blir så, sa han efter matchen.