En ganska lugn målskytt. Robin van Persie vägrade fira sitt mål mot Arsenal.
En ganska lugn målskytt. Robin van Persie vägrade fira sitt mål mot Arsenal. - Foto: Scott Heppell/Scanpix
Här tjongar holländaren in 1–0, redan efter två minuter.
Här tjongar holländaren in 1–0, redan efter två minuter. - Foto: Jon Super/Scanpix
Rooney hann med att bränna en straff också.
Rooney hann med att bränna en straff också. - Foto: Jon Super/Scanpix

van Persie nätade mot gamla vännerna

Det var inte tal om några Adebayor-fasoner när Robin van Persie nätade för sin nya klubb Manchester United mot sitt gamla Arsenal. Stjärnan vägrade fira och visade respekt mot sina gamla fans.

MANCHESTER. När Arsenal gästade Old Trafford och Manchester United i dag var den stora snackisen inför matchen hur Robin van Persie skulle uppträda mot sin gamla klubb.

Innan matchen hälsade van Persie på alla sina gamla lagkamrater i spelargången. Och naturligtvis gjorde holländaren mål redan efter två och en halv minut. På slarv från Arsenals försvar dundrade van Persie in bollen med benskyddet. Efter målet vägrade han fira målet och var raka motsatsen till Emmanuel Adebayor när han nätade mot Arsenal med Manchester City 2009. Adebayor firade då genom att springa med höjda händer mot Arsenalfansen, något som retade upp dem ordentligt.

United gjorde sedan 2–0 på en hörna under mitten av andra halvleken och kontrollerade sedan matchen helt och hållet mot ett blekt Arsenal.

Arsenal ligger därmed kvar på 15 poäng mot Uniteds 24 och Arsenal får nu svårt att haka på United, Chelsea och Manchester City i toppen.