Tungt besked för Leicester – åker ur serien

Det blev 2-1 (1-0) när Leicester tog emot West Ham på King Power Stadium. Efter att omgången spelats klart på söndagen är det nu ett faktum att Leicester åker ur Premier League i fotboll efter en tung säsong.

Matchen var mållös till Leicester tog ledningen i 34:e minuten, genom Harvey Barnes. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Wout Faes träff och ökade ledningen för Leicester.

Pablo Fornals reducerade för West Ham i 79:e minuten. Men mer än så orkade West Ham inte med.

Leicester har en seger, två oavgjorda och två förluster och 7–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan West Ham har två vinster och tre förluster och 5–8 i målskillnad. Det här var Leicesters andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också West Hams tionde uddamålsförlust.

Det här betyder att Leicester slutar på 18:e plats, och West Ham på 14:e plats.