Hävelid flyttar hem från NHL

Niclas Hävelid flyttar hem men dissar AIK: "Det känns inte så."


Nio säsonger och 178 poäng. Det kan Niclas Hävelid skriva i sitt CV när han nu bestämmer sig för att lämna NHL och flytta hem till Sverige.

Den 36-årige backen spelade för AIK under åren 1991-1998, och de flesta Gnagetfans har dagdrömt om ett återtåg till Elitserien med både Hävelid och Mattias Norström i laget. Men nu krossas drömmarna då Hävelid avslöjar att det är högst otroligt att han gör comeback i AIK.

– Det känns inte så i dag. Efter att just ha fått uppleva en rafflande slutspelsrunda med New Jersey vill jag nog hålla till på så hög nivå som möjligt i Sverige. Så det är nog Elitserien som gäller, säger Hävelid enligt Expressen.

Då Tre Kronor-backen har sitt hem i Enköping gör den geografiska närheten att han öppnar för spel i både Djurgården och Södertälje. Men ett annat, och kanske det hetaste alternativet, är spel i Linköping där brorsan Magnus är assisterande tränare.

– Det är några stycken, men jag tänker ta tid på mig innan jag bestämmer mig, säger Hävelid om de klubbar som hört av sig.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!