Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hävelid flyttar hem från NHL

Sport | 01/05/2009 13:27

Niclas Hävelid flyttar hem men dissar AIK: "Det känns inte så."

Nio säsonger och 178 poäng. Det kan Niclas Hävelid skriva i sitt CV när han nu bestämmer sig för att lämna NHL och flytta hem till Sverige.

Den 36-årige backen spelade för AIK under åren 1991-1998, och de flesta Gnagetfans har dagdrömt om ett återtåg till Elitserien med både Hävelid och Mattias Norström i laget. Men nu krossas drömmarna då Hävelid avslöjar att det är högst otroligt att han gör comeback i AIK.

– Det känns inte så i dag. Efter att just ha fått uppleva en rafflande slutspelsrunda med New Jersey vill jag nog hålla till på så hög nivå som möjligt i Sverige. Så det är nog Elitserien som gäller, säger Hävelid enligt Expressen.

Då Tre Kronor-backen har sitt hem i Enköping gör den geografiska närheten att han öppnar för spel i både Djurgården och Södertälje. Men ett annat, och kanske det hetaste alternativet, är spel i Linköping där brorsan Magnus är assisterande tränare.

– Det är några stycken, men jag tänker ta tid på mig innan jag bestämmer mig, säger Hävelid om de klubbar som hört av sig.

Skrivet av: