Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tredje raka för Rögle

Sport | 30/10/2008 22:26

Rögle fortsätter att ånga på i elitserien.(TT)

2-1 borta mot formsvaga Brynäs innebar tredje raka segern.

– Ändå spelar vi inte bra, men vi kanske förtjänar den tur vi har, sade matchhjälten Peter Högardh.

Rögle kom till spel utan Kenny Jönsson, som på grund av feber tvingades lämna återbud kort före matchstart. Jönssons lugn hade behövts i några situationer men Rögle svarade för ytterligare en stark laginsats.

Matchen avgjordes i början av sista perioden. Brynäs drog på sig tre utvisningar i tät följd. Första minuten Rögle spelade fem mot tre var det riktigt illa, skåningarna kom inte in i Brynäs zon.

– Vid nästa chans gick det bättre. Peter Högardh fick pucken på högerkanten och hade med sig två medspelare, i Brynäsförsvaret fanns bara Lars Jonsson kvar.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, kanske Brynässpelarna missförstod varandra. När vi hade ett så bra läge tyckte jag det var bättre att gå på avslut än att ställa upp laget, sade Högardh som säkert överlistade Anders Lindbäck i hemmamålet och nu gjort sju mål under säsongen.

Brynäs försökte sedan gå på anfall, utan att riktigt lyckas. En av förklaringarna var bra försvarsspel av Rögle.

– Efter 2-1-målet kändes det bra. Vi spelar ett bra försvarsspel, faller inte tillbaka utan ligger på hårt. Sen blev det lite igelkottsförsvar också och då är det svårt för motståndarna att få igenom skotten, sade Högardh.

Rögle är nu fyra i tabellen, två poäng efter ledande Skellefteå.

– Vi ska till slutspel, sade Högardh. Den målsättningen hade vi redan innan säsongen och det finns ingen anledning att ändra på det.

I Brynäslägret var det mer deppigt. Fem raka förluster är tungt. Faktum är att Brynäs mycket väl kunde tagit ledningen i början av andra perioden då laget hade ett rejält övertag och skapade en mängd chanser.

– Den här matcher svider nog mest av förlusterna på slutet. Vi skapar så mycket i början av andra perioden men får inte in pucken på något konstigt sätt, suckade Lars Jonsson.

– Vad det beror på att vi förlorat på slutet är svårt att säga, men det handlar nog mest om småsaker; sista skären i forechecking och backchecking, några centimeter hit eller dit framför mål, fortsatte han.

Skrivet av: