Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fortsatt kräftgång för Frölunda

Sport | 29/08/2009 19:49

HV71 krossade guldfavoriterna samtidigt som Ledin gjorde bort sig.

På fredagen blev det förlust med 0-3 mot ett skickligt Djurgården.

Och på lördagen torskade Frölunda igen. Den här gången mot ett taggat HV 71 som vann med 5-1 i matchen om tredjepris i Nordic Trophy.

– Hela helgen har varit en förvarning om att det kommer att bli lika tufft i år igen. Därför är det viktigt att vi har blåställen på redan från början, säger Frölunda-tränaren Ulf Dahlén till klubbens hemsida.

Att Frölunda vann skottstatistiken hjälpte föga. Lagets alla utvisningar gjorde att man släppte in hela tre mål med en man mindre på isen.

– Helt klart drog vi på oss för mycket utvisningar idag. Det kommer vi att rätta till innan serien börjar, säger Dahlén.

Per Ledin öppnade målskyttet för HV i den första perioden, innan Jukka Vuotilainen ökade på till 2-0.

I den andra perioden satte Björn Melin 2-0 och Martin Thörnberg 4-0.

Avslutade målskyttet gjorde Simon Önerud för HV:s del i den sista perioden, innan Frölunda gjorde ett tröstmål genom Mathis Olimb.

Matchens målvakt var onekligen Stefan Liv som glänste i HV-målet. Tre Kronormålvakten stod för 36 räddningar och en allmänt övertygande insats.

Enda minuset för HV var målskytten Per Ledin och Teemu Laine som i den tredje perioden fick lämna isen efter att ha förolämpat domarna Morgan Johansson och Marcus Vinnerborg.

För Frölunda väntar nu spel mot ett av KHL:s allra bästa lag - Salavat Yulaev med förre Tre Kronor- och Färjestadstjärnan Andreas Johansson i laget.

- Det är onekligen skoj att få möta ett lag från en liga som vi inte är vana vid. Dessutom är det roligt att kunna publiken på ett annorlunda motstånd, avslutar Dahlén.

Skrivet av: