Sebastian Lauritzen hjälte tre minuter från slutet.

Botten mot toppen.

Obesegrade HV71 mot Brynäs som ännu inte hade vunnit en match i den här upplagan av Elitserien.

Det kunde bara sluta på ett sätt.

Men det verkar som om någon glömt att informera Brynässpelarna.

Brynäs stoppade, med ett stenhårt försvarsspel och effektivt anfallsspel, HV:s segertåg och tog sin första seger för säsongen.

Samtidigt visade Brynässpelarna alla kritiker att laget har vad som krävs för att ta sig till slutspel den här säsongen.

Matchen inför över 8000 åskådare i Läkerol Arena slutade 2-1 sedan Sebastian Lauritzen avgjort med bara två och en halv minut.

–Det känns helt underbart. Jag tycker vi var värda tre poäng i dag. Det är riktigt starkt att komma tillbaka efter deras 1-1, det är den här moralen som vi visat i alla matcher hittills, säger Lauritzen till ppv.

Samtidigt visade Jacob Markström varför han rankas som en av Sveriges största målvaktstalanger när han räddade 22 skott och var säkerheten själv matchen igenom.

Dackel inledde bäst

Det var även Brynäs som inledde bäst - målmässigt. 4.07 in på den andra perioden kunde Andreas Dackel ge Brynäs ledningen med ett välplacerat och hårt skott från vänster tekningscirkel som går rakt upp i högra krysset. Målet kom i spel fem mot fyra sedan Nichlas Torp åkt ut två minuter för en armbågstackling.

Oscar Sundh höll på att förstöra festen

HV-spelarna kämpade frenetiskt men kunde inte kvittera under den andra perioden. När Brynäs såg ut att vara på väg mot en säker seger slog Oscar Sundh till i ett två mot ett-läge där han fick en fin passning från Mattias Tedenby. Då stod klockan på 53.49.

Men Brynäs var mer desperata efter en seger och det var då Lauritzen steg fram och blev den matchhjälte hela Gävle väntat på.