Södertäljes lyft - Frölundas fall

Linus Videll matchhjälte för SSK med två mål. Frölunda har släppt in flest mål.

Södertälje har kommit igång rejält. Och kan börja blicka uppåt i tabellen.

I lördagens hemmamatch mot Frölunda vann man med 4-2, vilket var lagets tredje raka seger. En seger som betyder att man kliver förbi Frölunda och upp på en slutspelsplats.

Men det var gästerna från Göteborg som inledde matchen bäst. Redan efter fyra minuter gav Mathis Olimb Frölunda ledningen när han styrde pucken i mål – via benet.

Tidigt i den andra perioden visade SSK att de ville vända på steken.

Hemmalaget fick utdelning i power play när Linus Videll klev in i den vänstra tekningscirkeln och med sin vänsterfattning hittade den bortre stolpen och nätmaskorna där bakom. Och bara minuter senare gjorde Yannick Lehoux 2-1 när han påpassligt styrde upp pucken invid den bortre stolpen efter en passning bakom ryggen från Jonas Almtorp.

I den tredje perioden kvitterade Joel Lundqvist efter blott 27 sekunder och bortalaget var med i matchen i allra högsta grad igen.

– Men det kändes lugnt, vi är väldigt trygga i spelet. Vi får inte panik utan försöker göra något bra med pucken hela tiden, säger SSK:s Linus Videll till LT.

Det var Södertälje som var snäppet bättre i den här matchen – och som vann välförtjänt. Efter två snabba mål av Fredric Andersson och Linus Videll kunde hemmalaget avgöra till 4-2.

Nu är det riktigt tungt för Frölunda som måste jobba ordentligt med sitt försvarsspel. 39 insläppta är sämst i Elitserien.

– Vi har ingen kontinuitet alls i något av det vi gör, säger Frölundamålvakten Johan ”Honken” Holmqvist till GP.