- Foto: Bildbyrån

Yetman förstärker jumbon

Med sparkade backen Ryan Glenn ute ur bilden hade Södertälje SK möjlighet att förstärka laget med en ny nordamerikan. Den chansen har man utnyttjat. På måndagen kontrakterades Västerås kanadensare Patrick Yetman.


Patrick Yetman hade ett korttidskontrakt med Västerås och aviserade tidigt att han ansåg sig för bra för att spela allsvensk ishockey. När Västerås på måndagen kontrakterade amerikanen Carl Corazzini var det en klar indikation på att Yetman hade för avsikt att lämna klubben. På eftermiddagen kom mycket riktigt beskedet att den före detta Modospelaren hittat en ny klubbadress.

Resten av säsongen ska 29-åringen spela för elitseriejumbon Södertälje.

– Yetman är en spelare som vi var intresserade av redan innan säsongen. Nu dök möjligheten att knyta honom till oss upp och vi tog den, säger SSK-tränaren Peter Larsson i ett pressmeddelande.

Gjorde 71 matcher för Modo

På åtta allsvenska matcher med Västerås hann Patrick Yetman göra nio poäng (3+6). Under de två föregående säsongerna har den kortvuxne högerforwarden gjort 55 poäng (21+34) på 71 matcher för Modo.

– Yetman är högerfattad, vilket är en bristvara hos oss, han har bra händer, ett vasst skott och vet var målet står. Han kommer framför allt hit för att hjälpa oss i vårt powerplay, säger Peter Larsson.

Värvningen av kanadensaren möjliggjordes av att SSK sparkade backen Ryan Glenn förra veckan. Därmed fick man plats för en icke-EU-spelare till.

Patrick Yetman har tidigare spelat europeisk hockey i tyska Kaufbeuren, norska Storhamar och finska Pelicans.

Hockeysverige.se

/
/
ssk
/
/
VIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!