"Alldeles för dåligt"

Två vunna poäng. Men framförallt en tappad. HV71 hade kopplat greppet om Brynäs och hade 3-0 inför tredje perioden. När ordinarie tid var över hade Brynäs hämtat upp, men fick till slut ge sig i förlängningen.– Det är alldeles för dåligt att tappa det här, sade segerskytten Martin Thörnberg kritiskt.

HV71 såg ut att avgöra mötet med Brynäs redan i första perioden. Då gjorde Teemu Laine och Per Ledin 1-0 och 2-0 inom loppet av 19 sekunder i slutet av perioden.

Brynäs fick dessutom Jörgen Sundqvist skadad och decimerat sin redan skadedrabbade backsida än mer.

När HV71 i andra periodens mitt fick 3-0 såg matchen helt avgjord ut.

Hemmastarka HV71 i 3-0-ledning inför sista perioden mot ett Brynäs som bara hade gjort 29 mål på 17 bortamatcher.

Men så blev det inte.

Jonathan Granström styrde in 1-3 fem minuter in på perioden och minuten senare förvaltade Magnus Kahnberg ett friläge till 2-3 och plötsligt var det match igen.

När Pasi Puistola blev utvisad med fem minuter kvar valde Niklas Czarnecki att satsa på rutin (Ove Molin) – blandat med lite av det färskaste han hade med sig till Jönköping.

Juniorstjärnan Calle Järnkrok som fram till just då inte hade gjort några elitseriepoäng alls.

41 sekunder in på överläget parkerade han omarkerad vid Andreas Anderssons högra stolpe och fick en kalaspass av Molin som han tryckte in i bortre hörnet till 3-3.

– Det är riktigt skönt, så klart. Men det är ju helt Oves mål det där, sade Järnkrok till ppv efter matchen innan han lade till:

– Fast det räckte ju inte hela vägen.

I förlängningen var det nämligen HV71 som tog tillbaka åtminstone en poäng av de två man såg ut att tappa.

Martin Thörnberg såg till att peta in segerpucken, sedan Johan Davidsson stått för det stora arbetet.

– Johan gör ju det mesta jobbet där och bryter in på första stolpen och sen tar jag returen.

Thörnberg var annars minst sagt missnöjd med insatsen i tredje perioden, som kostade en poäng.

– Det är alldeles för dåligt att tappa det här. Jag vet inte varför, men nu är det så, sade han innan han försökte sig på en mer utvecklad analys av varför det blev som det blev.

– Dom fick ju nåt powerplay och fick in det där första målet målet och fick energi, sen kom tvåan ganska snabbt. Dom måste ju lyfta fram sitt spel och då blir det ju automatiskt att man backar tillbaka lite. Det är ju tråkigt att det blir så, men...