Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Frölundas krislösning: Tränaren som fick sparken 2007

Stephan "Lillis" Lundh ska hjälpa klubben som sparkade honom.

Stephan "Lillis" Lundh ska hjälpa klubben som sparkade honom.

Sport | 28/01/2010 15:18

Stephan "Lillis" Lundh ska hjälpa Frölunda ur krisen.

Frölundas tidigare guldtränare och nuvarande Team 18-landslagscoachen Stephan "Lillis" Lundh blir den som ska försöka hjälpa Frölunda ur den djupa kris man satt sig i.

– Det ska bli jäkligt kul att jobba med Uffe Dahlén och med Frölunda igen. Det är en stor utmaning att ta tag i men det gillar jag. Det finns en stor potential i det här laget och jag hoppas att vi tillsammans kan få det att fungera, säger Lundh.

När Frölunda spelar mot Skellefteå ikväll finns Lillis i båset tillsammans med Ulf Dahlén, skriver sportsday.se.

– Under säsongen har det blivit tydligt att vi behöver bredda kompetensen i tränarstaben med ytterligare kunskap och erfarenhet. Med Stephan ”Lillis” Lundh tillför vi bland annat viktig erfarenhet. ”Lillis” har en djup kunskap om föreningen och en stor erfarenhet av att träna lag, både i med- och motgång, säger General manager Kent Norberg.

Lillis blev sparkad av Frölunda säsongen efter SM-guldet i klubben och ersattes då av Per Bäckman. Men tvekade ändå inte när det kom till att ställa upp och hjälpa till.

- Jag är för gammal för att ha sådana tankar, det finns inga hard feelings. Jag hade 36 fantastiska månader i Frölunda, säger han till sportsday.se.

Frölunda bjuder dessutom på gratis entré när ikväll. De 3000 biljetter som var osålda delas nu ut gratis för att fylla arenan till bristningsgränsen.

Klubben har haft svårt att dra fullt under den svaga säsongen som varit och matchen mot Modo senast var första gången det var helt slutsålt i Scandinavium den här säsongen.

Hockeysverige.se