Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tedenbys heta februari - sänkte DIF

1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Sport | 09/02/2010 10:15

Tvåmålsskytt mot Skellefteå i lördags. Tvåmålsskytt mot Djurgården på måndagen. Mattias Tedenby har hittat formen - lagom till OS-uppehållet. "Börjar man göra mål kommer självförtroendet", säger HV-junioren efter 5-3 mot Djurgården.

Det brukar vara på vårkanten som Mattias Tedenby är som bäst. Så har det i alla fall varit hittills i 19-åringens korta elitseriekarriär. Förra säsongen platsade vänsterforwarden inte i HV71 under hösten för att sedan explodera efter JVM och då framför allt i slutspelet.

Den här säsongen ser ut att bjuda på ett liknande scenario. Efter en trög höst med lite istid har det varit en hel Mattias Tedenby den senaste tiden. Han gjorde HV:s bägge mål i mötet med Skellefteå i lördags och följde upp det med två nya mål när Djurgården hemmabesegrades i Kinnarps Arena på måndagen. På sina sex senaste matcher har han gjort sex mål.

- Jag har fått spela mycket och börjar man göra mål kommer självförtroendet. Då tvekar man inte, säger han till jnytt.se.

Passar på frågan om NHL

Passande nog satt New Jersey Devils europascout Dan Labraaten på läktaren mot Djurgården. Mattias Tedenbys insats lär inte ha sänkt Devils intresse för honom.

- Det var bra att visa sig från sin bästa sida. Jag ska prata med honom nu efter matchen.

Mattias Tedenby är visserligen kontrakterad av HV71 även under nästa säsong, men har en NHL-klausul som kan utnyttjas. Om den kommer till användning återstår att se.

- Jag vet inte, utan tar det efter säsongen, säger han diplomatiskt till jnytt.se.

Djurgården hade en ännu hetare målskytt än Mattias Tedenby. Marcus Nilson gjorde samtliga mål för gästerna. Han nådde därmed 20-målsplatån och delar andraplatsen i målligan tillsammans med Brynäs kanadensare Stephen Dixon. Jan Hlavac toppar på överlägsna 29 mål.

Hockeysverige.se