Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kaptenen skadad – då reste sig Frölunda

1 av 1

Sport | 18/03/2010 23:07

De tappade både sin lagkapten och ledningen. Ändå lyckades Frölunda ta sig samman och vinna den första kvartsfinalen mot Linköping.– Det var givetvis viktigt att ta den här första matchen, säger övertidshjälten Niklas Andersson till hockeysverige.se efter 4-3-segern.

Joel Lundqvist var tillbaka efter att ha rehabiliterat sin knäskada. Då tog säsongen slut. Efter en kollision med Linköping Andreas Jämtin tidigt i matchen tvingades han lämna arenan med uppenbart stora smärtor. Frölundakaptenen togs till sjukhus där det konstaterades att han drabbats av en fraktur.

– Hemskt tråkigt för Joel och hela laget. Tacklingen måste ha tagit illa. Skador är dessvärre en del av spelet. Nu är det andra som får kliva fram och det vet jag att vi har spelare som kan göra, säger Niklas Andersson till hockeysverige.se

Det fanns det spelare som gjorde. På isen klarade sig Frölunda bra utan sin lagkapten. Åtminstone i två perioder. Laget hade 3-1 efter 40 minuter, men valde att backa hemåt i den tredje perioden.

Det öppnade upp för Linköping.

– Vi lät dem ha för mycket puck. Det är inte helt onaturligt med tanke på hur matchen hade sett ut, men de är ett skickligt lag som kan utnyttja sina chanser, säger Niklas Andersson.

"En perfekt passning"

Jaroslav Hlinka reducerade till 2-3 innan Magnus Johansson sköt 3-3 med en extra utespelare på isen 51 sekunder före slutsignalen. Matchen gick till förlängnign där LHC inledde piggast, men där det var Frölunda aom avgjorde.

Tomi Kallio hann först till pucken till vänster om Linköpingsmålet och spelade fram Niklas Andersson som tryckte in 4-3. Daniel Fernholm och Niclas Hävelid var LHC-backarna som tvekade i det defensiva spelet.

– Jag kände av situationen och såg att de var lite sena. Den ena hann inte fram till mig och "Tompa" (Kallio) slår en perfekt passning, berättar Andersson om segermålet.

LHC:s tränare Slavomir Lener var märkbart irriterad över hur Fernholm och Hävelid hanterade situationen.

– Det där är någonting som inte ska få ske i en förlängning, en spelare ska inte få stå så där ren.

Hockeysverige.se