Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stjärnorna klev fram för FBK

- 20/03/2010, 22:41 -
1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Det blev 2-3 senast och nu i kväll blev det också 2-3 då Skellefteå och Färjestad möttes - men till värmlänningarnas fördel. Och detta efter att några av lagets offensiva stjärnor klev fram då det som bäst behövdes. – Det kändes riktigt skönt faktiskt, säger matchvinnaren Dragan Umicevic.

Senast i Löfbergs Lila Arena gjorde offensiva FBK-stjärnor som Dragan Umicevic, Jesper Mattsson och Lubos Bartecko inte mycket av värde. Det är synd att säga att de dominerade isen ikväll heller - men de klev fram då det behövdes som bäst - då värmlänningarna fick chansen till spel fem mot fyra i förlängningen. En chans som trion såg till att man utnyttjade.

Bartecko och Mattsson visade sin rutin och satte upp Umicevic i ett perfekt skottläge, som via ribban sköt in segerpucken bakom Andreas Hadelöv. Umicevic som för övrigt började matchen som fjortonde forward.

– Vi åkte upp hit med fjorton forwards och tanken var ju att alla skulle spela. Nu blev det ju också lite extra rörigt då vi fick gå ned på folk på grund av skador och utvisningar. Men jag tar den roll tränaren säger, även om det kändes konstigt att mesta spela i numerärt överläge, menar Umicevic.

– Målet kändes riktigt skönt faktiskt. Det är också riktigt bra jobb av Jeppe och Lubos inne i målet, jag får pucken helt perfekt och har bra att dra till.

Seger - men inga poäng

Färjestad tog nämligen fighten bokstavligt i kväll. Vilket bland annat ledde till ett storslagsmål i mittperioden, med Färjestads Angel Krstev och Adam Larsson som huvudpersoner. Den som startade allt var dock Skellefteås Jimmie Ericsson, via en ful eftersläng på Anders Bastiansen. Hur som helst - Färjestad vek inte ned sig den här kvällen.

– Jag tycker vi kom ut från första början som ett riktigt bra lag och det är en bra känsla vi kan ta med oss härifrån, menar kvällens segerskytt.

– Men det viktigaste av allt är att vi fick med oss tre poäng, säger Umicevic vidare. Här kan man notera att han bara gör sitt andra slutspel i karriären.

För Färjestad fick inga poäng - däremot kvitterade man till 1-1 i matcher och framförallt vände man också seriens totala matchbild, då det Färjestad som visade upp sig i torsdags knappt var slutspelsmässigt. I dag var man något helt annorlunda.

Hockeysverige.se