Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Petterson imponerade framför Bengt-Åke

- 23/03/2010, 01:19 -
1 av 2

Fredrik Pettersson sköt mycket - men fick inte in pucken i mål.
2 av 2

Fredrik Pettersson sköt mycket - men fick inte in pucken i mål.

Bildbyrån

Målkungen Fredrik Pettersson slet som vanligt mot Linköping och var genom flera skapade chanser en av de bättre spelarna på isen.  Efter matchen vill han dock hellre prata om den fortsatta kvartsfinalserien än den stundande VM-uttagningen.- Det är upp till Bengt-Åke vilka han anser ska med till Tyskland säger Pettersson till Nyheter24. 

Förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson kunde från läktarplats bevittna ett ineffektivt Frölunda slå ett defensivt spelande Linköping med 2-1 i sudden death. En av spelarna som hoppas på en plats i Bengt-Åkes trupp till Tyskland är Fredrik Pettersson men när han får frågan om han tror han stärkt sina aktier så svarar väljer han att lyfta fram laginsatsen i måndagskvällens vinst.

- Det är helt underbart att få vinna en match på detta sätt. Först får vi ett skitmål mot oss och vi får helt enkelt inte till det i avsluten efter det. Till slut lyckas vi dock vända på steken och då är det ju en helt underbar känsla, säger Pettersson till Nyheter24.

- Gällande VM så är det Bengt-Åke som tar ut den truppen och jag kan inte kommentera om mina egna chanser minskat eller ökat i och med denna match.

Pettersson hade flera skott på mål men lyckades denna kväll inte överlista Linköpings vikarierande målvakt Christian Engstrand. Trots ett skott i burgaveln och ett friläge så satt inte pucken i nätmaskorna.

- Vid friläget så borde jag kanske hållit mig lite kyligare och väntat ut målvakten men jag får se det som att jag inte gör mål i denna matchen så sparar jag det till nästa match, i kväll behövdes det inte då vi ändå lyckades vinna, avslutar Frölundas stjärnforward.