Viktig trepoängare för Djurgården

DIF tog en viktig seger mot Frölunda. Fredrik Bremberg avgjorde på straff.

Djurgården tog en viktig bortaseger i elitseriehockeyn mot Frölunda. Seger med 2-1 på bortaplan innebar viktiga poäng i bottenstriden.

Som så många gånger för hamnade Frölunda i målmässigt underläge, trots ett bra grepp om spelet, och tvingades jaga ikapp. I numerärt överläge kvitterade Frölunda genom Magnus Kahnberg sedan Djurgårdens tagit ledningen med 1-0 i första perioden.

Göteborgarna dominerade totalt i inledningen av den andra perioden. Ändå var det Djurgården som på nytt kunde ta ledningen på straff efter 8.22 genom Fredrik Bremberg. Före det hade Djurgården inte ett enda skott på mål. Spelbilden i den sista perioden blev lik den i den andra. Djurgården var mest intresserade av att försvara sin ledning. Attackerna mot Frölundas mål var få.