Reserven tog chansen

"Självklart vill jag spela."


Han har fått vakta båsdörren nästan hela säsongen.

Men med Jonas Gustavsson skadad fick Reinhard Divis, 33, chansen - och tog den.

– Självklart vill jag spela, säger österrikaren efter 3-2 (1-1, 0-0, 2-1) mot Luleå.

Även om han kanske inte värvades som en solklar förstemålvakt trodde nog inte Reinhard Divis att han näst intill skulle sitta fastfrusen på bänken efter flytten till Färjestad.

Men Jonas Gustavssons storspel, som gjort honom till landslagsmålvakt, har förpassat Divis till rollen som båsöppnare.

Efter Färjestads 3-2-vinst mot Luleå sade FBK-tränaren Perra Johnsson:

– Nu hoppas jag att alla experter kan sluta tvivla på Divis, för det har vi aldrig gjort. Han gör en kanonräddning på Lubos Barteckos skott. En njutning för ögat att se sådant målvaktsspel.

Kanonmatch

Jonas Gustavsson missade nämligen matchen på grund av en skada - och när Divis väl fick chansen visade han upp sig från sin bästa sida.

– Jag är glad att vi vann. Varje match i den här ligan är så tuff, men nu har vi lite avstånd ner till lagen på fjärde och femte plats.

Nöjd med din egen insats?

Det får ni bedöma.

Perra Johnsson hyllade dig.

– Jaså, då är jag också nöjd. Efter att vi gjort 3-2 förstod jag att de skulle få en bra chans och att jag då var tvungen att stiga fram och göra jobbet för laget. Jonas har gjort det hela säsongen, då måste jag också göra det när jag får chansen.

Svängigt

Innan Divis kanonräddning hade matchen varit ganska svängig. Luleå tog ledningen tidigt genom Johan Ejdepalm innan Rickard Wallin kvitterade på ett finurligt sätt i mitten av första perioden. 2-1 kom från Emil Kåberg, innan Mats Lavander gav Luleå hopp med sitt 2-2-mål. Men Luleå har förlorat samtliga matcher i Karlstad sedan 2003 - och man skulle inte få poäng med sig hem den här gången heller. För med mindre än fem minuter kvar kunde stekhete Dick Axelsson på ett turligt sätt få peta in 3-2.

– Vi måste vara iskalla i vår analys av den här matchen för det är tråkigt att det är två felstudsar som avgör. Vi har haft mycket studsar med oss, men inte nu. Då blev det noll poäng i stället för något helt annat, säger Luleåtränaren Roger Rönnberg.

Kollegan i Färjestad, Perra Johnsson, kunde glädjas åt sjunde raka hemmasegern och att Färjestad nu bara är en poäng efter Linköping i elitseriens topp. Torsdagskvällen slutade riktigt tråkigt för Luleåkaptenen Anders Burström. En rensning från en lagkamrat träffade honom i ansiktet och tog så illa att han fick åka till Centralsjukhuset i Karlstad.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!