Wikegård rosar smygidolen Foppa

Nyheter24:s hockeybloggare: "Att fundera på LG Games tycker jag är pinsamt".


Kommer foten att hålla? I vilken form är Peter Forsberg? Är det här slutspelsgaranten för Modo? Niklas Wikegård, hockeybloggare på Nyheter24, spår sin smygidols framtid efter att Peter Forsberg bestämt sig för att återuppta hockeyn med Modo.

– Det är självklart så att hans fysträning inte är särskilt lång, eftersom det måste vara svårt att träna ordentlig kondition med en dålig och opererad fot. Han har inte tränat fys eller is ordentligt. Han har inte spelat matcher. Men han vill in i omklädningsrummet. Han vill lira. Jag hoppas på att få se Peter Forsberg spela, och att foten håller, säger Niklas Wikegård till Nyheter24.

Nästa vecka är det upp till bevis om foten kommer att hålla när han börjar att träna med Modo på allvar. Forsberg har tidigare tränat försiktigt med Modos a-juniorer och veteraner. Wikegård tror att Forsberg egentligen skulle behöva ett halvår med träning och matchspel för att komma upp i önskad form. Men att det räcker med tre till fyra veckor för att komma i hygglig form.

– Men att fundera på LG Games tycker jag är pinsamt. Det är att undervärdera, eller snarare nedvärdera, svensk hockey, säger Wikegård.

Om fotproblemen visar sig vara lika allvarliga som under Coloradovistelsen är det förmodligen kört för Forsberg.

– Jag har ju fått reda på vilket stort problem han hade med sin fot under Coloradovistelsen på ett helt annat sätt än vad många har förstått, och jag hoppas att det inte är i närheten. Särskilt inte nu när han ska börja köra med Modo och slipper elektroder på foten och att det funkar hyfsat, säger Wikegård till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!