1 av 14
2 av 14
3 av 14
4 av 14
5 av 14
6 av 14
7 av 14
8 av 14
9 av 14
10 av 14
11 av 14
12 av 14
13 av 14
Glädjen visste inga gränser när Frölunda krossade Djurgården.
14 av 14
Glädjen visste inga gränser när Frölunda krossade Djurgården.

Liket lever - Frölunda krossade DIF

Frölunda inte längre sist efter vinsten över Djurgården.


GÖTEBORG. Det vill inte riktigt lossna för fjolårets SM-finalist, Djurgården. I kväll åkte Hardy Nilssons mannar på ytterligare en tung förlust när laget gästade Frölunda.

Det var två lag med stora svårigheter som drabbades samman på Scandinaviums is. Men när matchen väl gick av stapeln verkade det som om att Frölundas problem var som bortblåsta. Hemmaspelarna dominerade och gav inte DIF varken särskilt mycket tid att andas eller utrymme att jobba med.

Islossning för Frölunda

Till slut skulle det rassla till bakom DIF-målvakten Mark Owuya. Det skulle å andra sidan dröja ända in till den andra perioden innan Mika Pyörälä skrevs in i målprotokollet efter att ha förvaltat en snabb kontring. Men efter det målet lossnade det för Frölunda.

Niklas Andersson utökade ledningen i den sista perioden och Robin Lindqvist avgjorde mötet med fem minuter kvar att spela.

Lämnade jumboplatsen

Djurgården, som hade stuckit upp då och då under matchens gång, sjunker därmed allt mer i tabellen och ligger på en 10:e plats. Bättre nyheter är det för Frölunda, som lämnade jumboplatsen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!