Johan Davidsson manglar ner sin motståndare.
Johan Davidsson manglar ner sin motståndare. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /

"Jävligt fult och onödigt"

Johan Davidsson fick under lördagen sitt första matchstraff. Detta efter att ha gett sig på Frölundas jättetysk Christoph Schubert.- Jag satte mig på honom och satt kvar där tills det var slut.


GÖTEBORG. Vid inte mindre än tre tillfällen under sin karriär har Johan Davidsson utsetts till Rinkens riddare som elitseriens största gentleman. Nu har han inte vunnit priset sedan 2005 och efter lördagens matchstraff får han svårt att gör det igen.

- Nej, det blir nog inget den här säsongen heller, säger HV-kaptenen till hockeysverige.se med ett skratt när han stiger ut ur omklädningsrummet där de HV-spelarna firar segern ackompanjerade av Totos "Africa".

Davidsson drog på sig vad som kan ha varit karriärens första matchstraff mot Frölunda på lördagen. Han har aldrig fått matchstraff i elitserien och minns inte om han har fått det vid något annat tillfälle heller.

"En ganska farlig situation"

Upprinnelsen till 34-åringens bestraffning kom sent i den tredje perioden. Jukka Voutilainen hade just avgjort matchen med sitt 4-2-mål när Frölundabacken Christoph Schubert skickade in finländaren i målburen. Johan Davidsson reagerade instinktivt och gav sig på Schubert.

- Matchstraff och matchstraff... Jag vet inte. Jag körde boaormen kring honom i 20 sekunder. Det var väl inte ett enda slag som delades ut, det var bara en markering på att jag tycker att det han gjorde var jävligt fult och onödigt, kommenterar han händelsen.

- Det är en ganska farlig situation när en spelare har gjort mål och slappnar av. Även om det inte är mycket till knuff åker han ändå in i ribban. Får han den då i huvud, hals eller revben så är det garanterat en skada.

Tände du till direkt?

- Ja, det var nog inget planerat. Jag satte mig på honom och satt kvar där tills det var slut. Det var en stor rackare så det var lika bra att sitta kvar, det var ingen idé att försöka ta sig därifrån, skrattar Johan Davidsson.

"Måste kunna kontrollera sig"

Han har förståelse för Christoph Schuberts reaktion, men tycker ändå att tysken borde kunna lägga band på sina känslor.

- Jag förstår att han blir förbannad efter att vi har gjort mål. Jag vet inte om det är han eller någon medspelare som har gjort ett misstag så att vi får friläget. Det är bara en spontan reaktion när han knuffar till Jukka, men där måste man på något sätt kunna kontrollera sig. Det är de där farliga situationerna vi måste få bort i hockey.

HV71 vann matchen med 4-3 efter att ha exploderat och gjort tre raka mål i inledningen av den andra perioden. Martin Thörnberg styrde in 1-0 i powerplay varpå Tobias Viklund tappade markeringen på Teemu Laine som gjorde 2-0 på Fredrik Brembergs passning. Daniel Grillfors pangade sedan in 3-0 direkt på en vunnen tekning från Andreas Falk. Därefter blev Frölundas uppförsbacke lite för tuff, trots ett godkänt försök att ta sig tillbaka in i matchen.

- Misstagen i andra perioden blir förödande för oss, konstaterar Frölundatränaren Kent Johansson.

Hans lag är nu förankrat i botten av tabellen efter att AIK besegrat Linköping.

Se intervjun när Johan Davidsson blev utsedd till elitseriens bäste forward.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!