Frågan är om laget hade tagit så långt som till semifinal utan några av de tolv spelare som nu kan komma att lämna klubben.
1 av 3
Frågan är om laget hade tagit så långt som till semifinal utan några av de tolv spelare som nu kan komma att lämna klubben. - Foto: Gunnar Lundmark/SCANPIX
Men det är trots allt lycklig Roger Melin som ska leda Gnaget mot FBK hemma på hovet.
2 av 3
Men det är trots allt lycklig Roger Melin som ska leda Gnaget mot FBK hemma på hovet. - Foto: Gunnar Lundmark/SCANPIX
Roger Melin får kämpa för att hålla kvar stommen i laget.
3 av 3
Roger Melin får kämpa för att hålla kvar stommen i laget. - Foto: Gunnar Lundmark/SCANPIX

AIK förbereder sig på stor spelarflykt

Succélaget AIK går hårda tider till mötes. Upp till tolv spelare kan komma att lämna laget när säsongen är över.


AIK:s trupp

AIK har inför säsongen 2010/2011 satsat på trotjänare och yngre förmågor. Snittåldern i truppen är 27,25 år.

Truppen innehåller två kanadensare, två slovaker och 24 svenska spelare.

STOCKHOLM. Som ingen kan ha missat spelar AIK i kväll den andra semifinalmatchen mot Färjestad. Första matchen slutade 2-1 till Karlstadlaget, men i kväll ska Gnaget få sin revansch.

Dock ska de försöka vända på steken med en trupp som är på bristningsgränsen.

– Vi har ett femtontal spelare som är klara för spel till nästa säsong, verifierar klubbens sportchef Anders Gozzi till Nyheter24.

Med andra ord finns det en överhängande risk att drygt tolv spelare kan stå utan kontrakt inför nästa år.

Men Gozzi är inte villig att gå in på djupare detalj varför situationen har uppstått, eller specifikt vilka killar det handlar om.

– Det vi kommer göra är att fortsätta vår satsning mot yngre spelare. Det har ju uppenbart fungerat relativt bra i år, säger han.

– Men vi hoppas fortfarande att vi ska lyckas behålla den fasta stommen till nästa år också. Vi vill hålla oss kvar här på toppen nu.

"Miracle on ice"

AIK lyckades något mirakulöst att kravla sig vidare till slutspel. Och väl där stod de för en av de största skrällarna i mannaminne när de slog ut de regerande mästarna HV71. Bedriften blir än större när man granskar gapet i spelarlöner klubbarna emellan.

HV71 lägger i år ut drygt 60 miljoner kronor på sina spelare, samtidigt som Gnaget endast satsar runt 20 miljoner. Men det är inte direkt den ekonomiska frågan som stoppar sportchefen från att satsa mer.

– Vi måste ju satsa på rätt killar och se till att vi får upp de bästa juniorerna från våra ungdomslag. Vi hoppas mycket på exempelvis Joakim Nordström som spelade mycket för oss i allsvenskan.

Dessutom förlängde klubben nyligen med två av lagets bästa spelare. Den 23-årige forwarden Daniel Bång och succékeepern Viktor Fasth.

Faktum som kvarstår är dock att krigare som Kent McDonell kan komma att lämna klubben vid säsongens slut. Något som skulle vara ödesdigert för klubben.

– Men det är klart. Det kommer självfallet att ske några nyförvärv och spelartapp, det är nästan oundvikligt, säger Anders Gozzi till Nyheter24.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!