Nykomlingen vände och vann mot HV71 - och avgjorde med otrolig straff.

Första perioden: 1-0 (15.58) Sami Sandell.

Tredje perioden: 2-0 (1.04) Niklas Olausson, 2-1 (6.27) Jonas Ahnelöv.

Skott: 24-26 (8-8, 8-8, 8-10).

Utv, Luleå: 1x2. Modo: 4x2.

AIK-Skellefteå AIK 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (19.56) Robert Rosén.

Tredje perioden: 2-0 (19.22) Johannes Salmonsson, 2-1 (19.46) Christian Söderström

Skott: 31-32 (11-5, 7-13, 13-14)

Utv: AIK: 4x2, Skellefteå AIK: 3x2

HV71-Växjö 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1) STRAFFLÄGGNING

Första perioden: 1-0 (14.52) Noah Welch.

Andra perioden: 2-0 (0.19) Johan Lindström, 2-1 (11.16) Tomi Kallio PP1.

Tredje perioden: 2-2 (7.57) Mike Iggulden

Straffläggning: 2-3 Mike Iggulden

Skott: 28-11 (13-5, 10-4, 3-1, 2-0, 0-1)

Utv: HV71: 2x2, Växjö Lakers HC: 4x2

Timrå-Brynäs 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)

Första perioden: 0-1 (7.41) Jakob Silfverberg PP1, 0-2 (18.51) Jakob Silfverberg PP1.

Andra perioden: 0-3 (3.39) Jonas Nordquist PP1.

Tredje perioden: 1-3 (18.31) Jonathan Hedström.

Skott: 32-23 (8-8, 10-9, 14-6)

Utv: Timrå IK: 7x2, Brynäs IF: 6x2

Frölunda-Djurgården (1-0, 0-0, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (2.38) Mikael Johansson,

Tredje perioden: 2-0 (15.34) Magnus Kahnberg PP1.

Skott: 27-30 (7-12, 8-7, 12-11)

Utv: Frölunda HC: 5x2, Djurgårdens IF: 4x2

JÖNKÖPING. "Det finns bara ett lag i Småland", skanderade HV71-fansen när Noah Welch stänkte in öppningsmålet i derbyt mot Växjö. Men snart skulle hemmafansen få äta upp sina ord.

Johan Lindström drygade ut ledningen efter endast 19 sekunder i mellanperioden. Då kom gästerna, som inte alls hade varit helt ofarliga, igång på riktigt.

Tomi Kallio fick in reduceringsmålet i powerplay, innan Mike Iggulden satte kvitteringen i den tredje perioden.

Straffavgörande

Matchen gick till förlängning. Men efter fem mållösa minuter fick drabbningen till slut avgöras på straffar - där nykomlingen Växjö drog det längsta strået.

Men det var inte inte vanlig straff som Mike Iggulden avgjorde mötet med. Precis in han satte målet lurade han bort målvakten Daniel Larsson med en fräck stoppfint och satte pucken i öppen bur.

– Det är något jag jobbade hårt på när jag var yngre. Min pappa visade mig några grejer som ung. Jag försökte med några olika varianter och försökte få målvakten att fortsätta gissa och det fungerade, säger han.