Fritt fram för Kahnberg när FHC behöll serieledningen

"Det var skönt att sätta den sista. Inte ens jag kunde missa den", säger Frölundas Magnus Kahnberg efter 2-0 mot Djurgården.

Så slutade de andra matcherna

Luleå-Modo 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (15.58) Sami Sandell.

Tredje perioden: 2-0 (1.04) Niklas Olausson, 2-1 (6.27) Jonas Ahnelöv.

Skott: 24-26 (8-8, 8-8, 8-10).

Utv, Luleå: 1x2. Modo: 4x2.

AIK-Skellefteå AIK 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (19.56) Robert Rosén.

Tredje perioden: 2-0 (19.22) Johannes Salmonsson, 2-1 (19.46) Christian Söderström

Skott: 31-32 (11-5, 7-13, 13-14)

Utv: AIK: 4x2, Skellefteå AIK: 3x2

HV71-Växjö 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1) STRAFFLÄGGNING

Första perioden: 1-0 (14.52) Noah Welch.

Andra perioden: 2-0 (0.19) Johan Lindström, 2-1 (11.16) Tomi Kallio PP1.

Tredje perioden: 2-2 (7.57) Mike Iggulden

Straffläggning: 2-3 Mike Iggulden

Skott: 28-11 (13-5, 10-4, 3-1, 2-0, 0-1)

Utv: HV71: 2x2, Växjö Lakers HC: 4x2

Timrå-Brynäs 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)

Första perioden: 0-1 (7.41) Jakob Silfverberg PP1, 0-2 (18.51) Jakob Silfverberg PP1.

Andra perioden: 0-3 (3.39) Jonas Nordquist PP1.

Tredje perioden: 1-3 (18.31) Jonathan Hedström.

Skott: 32-23 (8-8, 10-9, 14-6)

Utv: Timrå IK: 7x2, Brynäs IF: 6x2

Frölunda-Djurgården (1-0, 0-0, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (2.38) Mikael Johansson,

Tredje perioden: 2-0 (15.34) Magnus Kahnberg PP1.

Skott: 27-30 (7-12, 8-7, 12-11)

Utv: Frölunda HC: 5x2, Djurgårdens IF: 4x2

GÖTEBORG. Djurgården blev ingen match för Frölunda, som behåller serieledningen efter 2-0 mot de gästande stockholmarna.

Det dröjde ända till den andra perioden innan drabbningens första mål skulle komma. Och då var det Mikael Johansson som spräckte nollan genom att slå in Nicklas Lasus retur.

Hemmalaget fortsatte att trycka på och var nära att dryga ut ledningen vid flera tillfällen. Men det var först när Dif-spelarna tryckt undan sin egen målvakt Gustaf Wesslau i mellanperioden som Magnus Kahnberg - i spel fem mot fyra - kunde sätta 2-0 i öppen bur

– Det var skönt att sätta den sista. Inte ens jag kunde missa den, säger han till Canal Plus.

Andra raka förlusten

Resultatet innebär inte bara att Dif rasar ned till en nionde plats, utan även att de nu har förlorat två matcher i rad.

Desto bättre är det dock för Frölunda, som äntligen kunde vinna efter tre raka förluster.

– Det är viktigt och skönt att få oss en trea. Sist torskade vi med uddamålet, så jämnt är det ibland. Men det är klart att fyra raka förluster hade varit jobbigt, säger Kahnberg.