Calle Järnkrok tycker inte om att spela hockeyspel.
1 av 3
Calle Järnkrok tycker inte om att spela hockeyspel. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
"Det är inte roligt att spela med sig själv".
2 av 3
"Det är inte roligt att spela med sig själv". - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX
Jättetalangen får vara ute och festa med sina kompisar - men måste hem direkt när det börjar bli sent.
3 av 3
Jättetalangen får vara ute och festa med sina kompisar - men måste hem direkt när det börjar bli sent. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX

Uppoffringen: "Får vara ute med vänner - men måste hem när det blir sent"

Calle Järnkrok pratar om det annorlunda livet, utekvällar, drömmarna och Call of Duty.


Järnkroks finaste minne

"Nu har jag ju inte hunnit med så mycket, så jag vet inte riktigt. Men mitt finaste minne är väl när jag spelade min första match och även när jag gjorde mitt första mål."

GÄVLE. Calle Järnkrok fyller snart 20 år och är en av Brynäs största talanger. Framtidsutsikterna är stora för den snabbe forwarden, men det är mycket som ynglingen tvingas offra.

– Det är inte så ofta man får vara med polarna och festa. Man får självklart vara med innan, men sen - när det börjar bli lite senare - då får man dra hem, säger han till Nyheter24.

Vad gör du på fritiden?

– Jag har ändå rätt så mycket tid att träffa polarna efter hockeyn. Och under sommaren så blir det rätt så mycket golf. Men annars tar man det bara lugnt, kanske fikar eller något sådant, säger Järnkrok.

– Jag har aldrig tyckt att det är jobbigt på något sätt, fortsätter han.

Drömmen: Detroit

Nej, det blir inga vilda fester för Järnkrok. Medan många av hans vänner har vanliga jobb eller är arbetslösa sliter talangen på isen - allt för drömmens skull.

– Målet är så klart att spela i världens bästa liga, NHL. Men det är lång tid som är kvar innan man är där, säger han.

Är det något speciellt lag som du vill spela för?

– Det är Detroit som gäller. Många svenskar har varit där, så det har alltid varit lite av ett favoritlag.

Järnkrok är inne i sin tredje period i A-laget. Men trots hans unga ålder råder det inget tvivel om att han har en säker plats i truppen.

– Det känns självklart bra att det går framåt. Men man kan alltid bli bättre. Jag vet faktiskt inte varför det har gått så bra för mig. Jag tränar rätt så mycket och då är det självklart att man utvecklas, säger han.

Spelar mycket "CoD"

Det är mycket som skiljer Järnkrok från alla andra ungdomar som inte är hockeyproffs. Men det är ändå en sak som han - liksom väldigt många andra - älskar. Och det är tevespel.

– Jag spelar ganska mycket. Nu har det i och för sig varit rätt så dåligt med det, men snart kommer nya Call of Duty ut och då ska jag börja lira igen. Då ska jag sätta igång. Jag brukar lira hemma med några polare - och jag är väl bäst av de som jag spelar med, säger han med ett skratt.

Spelar du inte hockeyspel?

– Inte lika mycket faktiskt. Det är inte lika kul. Varför vet jag inte, men det är ändå inte roligt att spela med sig själv, säger Brynäs-talangen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!