Per-Erik Johnsson, den tidigare guldtränaren, sitter allt löser på posten som tränare för Timrå IK.
1 av 3
Per-Erik Johnsson, den tidigare guldtränaren, sitter allt löser på posten som tränare för Timrå IK. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Sportchefen Stefan Lindqvist: "Det är huvudtränaren som även bär huvudansvaret".
2 av 3
Sportchefen Stefan Lindqvist: "Det är huvudtränaren som även bär huvudansvaret". - Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Frågan är nu om Johnsson kan vända på steken?
3 av 3
Frågan är nu om Johnsson kan vända på steken? - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Han bär huvudansvaret för Timråraset

Sportchefen: "Det är klart att huvudtränaren även har huvudansvaret".


Den förödande statistiken

Timrå är sämst i ligan gällande insamlade poäng. Men laget även sämst i bland annat box play och flest insläppta mål per match, två - onekligen - viktiga parametrar i dagens hockey.

Sist det begav sig mellan Brynäs och Timrå slutade matchen 3-1 till gävleborna. Mycket talar för ett likande resultat under tisdagskvällen.

GÄVLE. Timrå är inte bara elitseriens tabelljumbo utan även seriens överlägset sämsta lag - statistiskt sett. Med drygt tre insläppta mål per match och endast 2,2 mål framåt framstår sportchefen Stefan Lindqvist lagbygge som ett korthus redo att falla.

– Alla bär ett ansvar för att vi ligger sist i tabellen och har tre raka förluster. Det är som en ond mental spiral vi måste bryta, säger han till Nyheter24.

Men huvudansvaret för debaclet ligger väl ändå hos tränaren?

– Ja det gör det, men vi är nöjda med Per-Erik Johnsson, han kämpar och har visat var det är vi brister, fortsätter Lindqvist.

Får han sitta kvar?

– Ja, vi har förtroende för Johnsson.

Lindqvist driver sedan vidare den gamla tesen om hur dagens moderna ishockey avgörs i numerära över- och underlägen. Och nu ska tydligen bottenlaget förbättrat sitt eget boxplay, något som inte syns i statistiken. Endast 69,8 procent av Timrås boxplay har slutat utan mål för motståndarna.

Två spelare håller ihop bygget

Att Timrå framstår som ett korthus blir än mer tydligt när man tittar på statistiken över elitseriens 50 mest poängdrivande spelare. Där återfinns endast två spelare som har E.ON Arena som sin hemmarink - Petr Vampola och Matt Murley.

– Det är två väldigt bärande spelare för oss, uppenbarligen. Men hade vi haft endast en till lirare med samma form, så tror jag inte att vi legat sist, säger Lindqvist.

Timrå möter under tisdagskvällen Brynäs borta i gamla Gavlerinken med nedsläpp 19.00.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!