1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

AIK-tränaren förklarar kräftgången: "Inte lika heta längre"

Fjolårets succélag ligger på delad poäng som Modo - under strecket. Tränaren Roger Melin: "Vi hamnar i svackor under matcherna".


Bottenstriden

8. Djurgården, 22, 52-57, 31

---

9. Linköping, 21, 41-48, 31

10. AIK, 22, 56-58, 26

---

11. Modo, 22, 52-63, 26

12. Timrå, 22, 51-71, 20

GÄVLE. Förra året slog nykomlingarna AIK ut HV71 och gjorde stor succé i slutspelet. Årets säsong har inte blivit en lika rolig historia för Gnaget - men när laget spöade upp Djurgården med 5-0 trodde många att vändningen hade kommit - och att bottenlaget Modo skulle bli en munsbit hemma. Men Markus Näslunds krigare chockade och vann med 4-2 - i vad som såg ut som ett klassiskt fall av "derbybakfylla"... eller?

- Nej, jag tror inte matchen var en reaktion på Stockholmsderbyt. Vi försöker och gör det bra bitvis men vi klarar inte av det helt enkelt, säger AIK-tränaren Roger Melin till Nyheter24.

Nu ligger AIK på samma poäng som Modo under strecket - och är långt ifrån den hysteriska formen från fjolårets slutspel.

- Vi var mer konsekventa förra säsongen. Vi jobbade hårdare, hela tiden och hamnade inte de svackorna som vi gör nu under matcherna. Vi var hetare och spelade en bättre ishockey då helt enkelt. Något som visar sig när vi räknar poängen i år. 

"Vi måste stoppa deras powerplay"

Nu ska AIK försöka hitta tillbaka till ett jämnare spel. Först ut är Brynäs, ett lag som slåss i toppen av tabellen och som spöade AIK borta med 4-0.

- Då spelade de väldigt defensiv och sårade oss på kontringarna. Nu kommer de uppträda annorlunda inför hemmapubliken, vi får se hur det utvecklar sig. Men den enskilt viktigaste punkten är att vi stoppar deras powerplay.

Kommer AIK spela slutspel i år?

- Ja, det kommer vi.

AIK gästar Brynäs klockan 19.00 i kväll, matchen visas i Canal Plus.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!