Derbypolisen väckte ilska när de gick in i de klubbarnas respektive klackar. Nu åtalas även en av poliserna för ofredande.
Derbypolisen väckte ilska när de gick in i de klubbarnas respektive klackar. Nu åtalas även en av poliserna för ofredande. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Derbypolis åtalas: "Ta och titta på matchen nu, lilla gumman"

Under det i övrigt kaosartade hockeyderbyt i december 2010 ska en polisman ha gjort sig skyldig till ofredande mot en kvinna.


Fansen lämnade i protest

När Stockholmsderbyt senast begav sig valde de båda klubbarnas att lämna ståplatsläktarna till följd av polisens beteende.

Supportrarna lämnade direkt efter polisens intåg i klackarna. Sedan lämnade de ytterligare en gång i början av den andra perioden.

Efter den andra utgången valde AIK-supportrarna att lämna Globen. Delar av Djurgårdsklacken stannade kvar.

STOCKHOLM. En polis som arbetade under hockeyderbyt mellan Djurgården och AIK den 22 december 2010 har åtalats för ofredande. Han ska ha daskat en kvinna i rumpan flera gånger med sin batong och samtidigt yttrat orden "ta och titta på matchen nu, lilla gumman".

Polismannen nekar till brott men flera personer har trätt fram och vittnat mot honom varpå åklagaren ansett fallet är tillräckligt starkt för att väcka åtal.

I sin stämningsansökan skriver åklagaren att polisen antastat kvinnan och betett sig hänsynslöst.

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!