Nyvaket Frölunda i Jönköping

HV71 vann första semifinalslaget mot Frölunda. Johan Davidsson spelade inte.

Det är inte alltid en fördel att vinna sina slutspelsserier snabbt och få vila länge. Det fick Frölunda erfara när de i den första semifinalen fick stryk med 3-1 av HV71.

Med en veckas vila i kroppen kom Frölunda till Jönköping något nyvakna och ställdes mot HV71 som spelade en stenhård kvartsfinal så sent som i måndags. Skillnaden i matchtempo syntes tydligt då HV71 var betydligt rappare i både anfalls- och försvarsspel.

En minut in på andra perioden sprätte hemmalagets Jukka Voutilainen upp pucken i nättaket bakom Johan Holmqvist. Målet betydde 2-0 och redan då kändes matchen i det närmaste avgjord. När Pasi Puistola några minuter senare gjorde 3-0 i power play var Frölunda ett slaget lag.

Gästerna vaskade visserligen fram några chanser, men beslutsamheten fanns inte där och Stefan Liv såg mycket stabil ut i hemmakassen. Nollan fick Liv dock inte hålla eftersom Janne Niskala reducerade till 3-1 med 29 sekunder kvar.

HV:s skadade Guldhjälmenvinnare Johan Davidsson stod i båset och tittade på under matchen trots att de flesta trodde på spel. Men ingen sörjde nog det då ersättaren Kamil Piros gjorde två assist och såg mycket bra ut.