Henrik Tömmernes (mitten) fullbordade Frölundas sjuka vändning mot Modo.
Henrik Tömmernes (mitten) fullbordade Frölundas sjuka vändning mot Modo. - Foto: BJ֖RN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Magnus Kahnbergs sena solomål innebar 6-6 och övertidsavgörande.
Magnus Kahnbergs sena solomål innebar 6-6 och övertidsavgörande. - Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Dick Axelsson blev även han målskytt för Frölunda i den målrika tillställningen. - Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Niklas Sundström såg länge ut att ha avgjort matchen med sina två mål i första perioden. - Foto: BJ֖RN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Frölundas sjuka upphämtning

Göteborgarna vände 3-6 till 7-6 i sista perioden mot Modo. Men på läktarna var det oroväckande tomt i Scandinavium.

Frölunda - Modo 7-6

(2-4, 1-1, 3-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (1.16) Mathis Olimb, 1-1 (6.55) Ladislav Nagy, 1-2 (9.30) Niklas Sundström PP1, 1-3 (10.39) Niklas Sundström, 1-4 (15.34) Per-Åge Skröder PP1, 2-4 (16.06) Anton Axelsson.

Andra perioden: 2-5 (3.17) Marcel Müller, 3-5 (15.49) Dick Axelsson.

Tredje perioden: 3-6 (2.28) Morten Madsen, 4-6 (4.02) Joel Lundqvist, 5-6 (4.25) Fredrik Eriksson, 6-6 (17.22) Magnus Kahnberg.

Fjärde perioden: 7-6 (2.22) Henrik Tömmernes.

Skott: 42-26

Utv.min: 4-8

Domare: Thomas Andersson, Wolmer Edqvist.

Publik: 7 118 (Scandinavium, Göteborg).

GÖTEBORG. Det såg länge ut som att Frölunda skulle åka på tredje raka hemmaförlusten. Men två mål på en minut blev startskottet för en upphämtning som hette duga. 3-6 blev till seger 7-6 sedan backen Henrik Tömmernes stänkt in det matchvinnande målet i övertidsspel.

- Det var framförallt skönt att göra sju mål och få igång hemmaspelet. Det var viktigt att få publiken på vår sida, det har varit lite skralt nu, säger segerskytten till C More.

Just publiken fortsätter att svika Frölunda. En ny skrämmande låg publiksiffra på Scandinavium, 7 118 personer, lär oroa klubbledningen. Men spelet som laget visade upp i matchens slutskede kan mycket väl vara en vändning, såväl sportsligt som publikmässigt.

Defensivt fiasko i första perioden

Hemmalaget fick bästa möjliga start på matchen med mål från Mathis Olimb. Men därefter föll göteborgarna ihop som ett korthus. Modo gjorde fyra raka mål, två signerade Niklas Sundström, inom loppet av nio minuter.

I den andra gjorde Marcel Mueller och Dick Axelsson varsina mål. När Morten Madsen satte 3-6 tidigt i den tredje på en kontring trodde de flesta att matchen var slut - men då vaknade Frölunda.

Det äldre gardet med Joel Lundqvist, Fredrik Eriksson och Magnus Kahnberg klev fram och gjorde tre raka mål för att tvinga fram ett övertidsavgörande. Väl där såg alltså Tömmernes till att fixa Frölundas första hemmaseger i årets elitserie.

En märkbart irriterad Modo-tränare i Ulf Samuelsson vägrade ställa upp på intervju med C More efter matchen.