Thörnberg tremålsskytt mot Brynäs

HV71 tog hem segern. Rättvist? Nja.

HV71 hittat guldformen igen.

Segern borta mot Brynäs var lagets fjärde raka.

– Nu jobbar vi stenhårt för varandra, strålade Martin Thörnberg som med sina tre mål blev stor matchvinnare i 6-4-segern.

Formstarka HV71 fick en drömstart i bortamatchen mot Brynäs. 0-1 kom redan efter drygt tre minuter efter att Daniel Grillfors i ett två-mot-ett-läge valde att skjuta själv. Tvåan lät inte vänta på sig och denna gång var det Thörnbergs tur att näta.

–Jag fick ju helt öppet mål. Davidsson la en riktig macka, det var bara att hålla klubban i isen, sade HV-forwarden.

I anfallet därefter var man också ett hårsmån från ett 3-0-mål efter en farlig styrning. Det fick Gävlepubliken, kryddat med en svagt fem-mot-tre-överläge, att bua ut sina hemmaspelare. Om det hade någon effekt ska låtas vara osagt, men samtidigt som pessimismen frodades på läktarna hämtade hemmalaget i kapp till 2-2 - på endast en minut.

Rättvist? Nja, under stora delar av den första perioden såg HV ut som det tyngre laget och rättvisa skipades något när Teemu Laine, med ett inte allt för märkvärdigt handledsskott sköt in 3-2 bakom vikarierande Brynäsmålvaken Anders Lindbäck som hade en tung kväll.

Bara 30 sekunder in i densamma var det Thörnerg själv som fixade 4-2-målet innan Mikko Luomas skott turligt styrdes in av en hemmaförsvarare. 5-2 och game over.

Niklas Czarnecki

Brynäs tränare Niklas Czarnecki var inte alls nöjd med sitt lags försvarsinsatser.

– Vi tappar helt i stabilitet och gör för många individuella misstag. Det kostar oss segern.

Men en sak hade han däremot att glädjas över:

–Power play-spelet. Vi lyfter oss rejält där, sade Czarnecki.

Men det var konstigt nog det enda Brynäsmålet som inte kom i powerplay som gav hemmalaget poängvittring sent i sista perioden efter Widings 5-4-reducering.

Men hoppet släcktes snabb. Tack vare Martin Thörnberg - som fullbordade sitt hattrick i tom kasse.