Färjestad svenska mästare efter stor dramatik

Vargarna från Värmland har gjort det igen.


Färjestad är svenska mästare i ishockey efter 4-1 i matcher i finalen mot HV71. Detta efter stor dramatik i den avgörande matchen mot HV i Karlstad. Med några minuter kvar av den tredje perioden reducerade HV71 till 2-3 och satsade sedan allt. Men det gick inte hela vägen. Färjestad höll undan och är återigen Sveriges bästa hockeylag - för åttonde gången.

– Det känns fantastiskt. Det har gått bra hela slutspelet för vår kedja. En förlust i slutspelet säger allt, man kan inte få en bättre avslutning än det här. Det är underbart, säger Jörgen Jönsson till Kanal 5.

För 36-årige veteranen Jönsson kunde inte karriären slutat på ett mer magiskt sätt. Jönsson satte själv 2-0 elva minuter in i första perioden och kan nu hänga upp skridskorna som en sann mästare. Det här var hans femte SM-guld.

– I dag kändes det innan matchen att det var sista matchen. Det var lite vemodigt. Men jag hade superstor tro på gruppen att vi skulle vinna. När det var 20 minuter kvar och vi ledde med 2–1 satt jag och tänkte ”det här är sista 20 minuterna i min karriär” och det kändes fantastiskt.

Även HV71:s målvakt Stefan Liv ville hylla den store mästaren Jörgen Jönsson.

– Det är en stor karriär som avslutas i dag. Kul för Jörgen att vinna. Och dom var bättre än oss, helt enkelt, säger Liv.

Målskyttar i mästarlaget blev förutom Jönsson Dominik Granak och Eero Somervouri.

Nu väntar guldfest på Stora Torget i Karlstad.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!