Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny VD och sportchef i Modo

Sport | 15/04/2009 18:27

Klubben omorganiserar ordentligt.

Modo Hockey gör omfattande förändringar i organisationen - ny VD och ny sportchef har tillförordnats. Detta skriver klubben i dag i ett pressmeddelande.

– Som alla vet var säsongen 08/09 ett sportsligt misslyckande. Sedan den sista matchen spelades har vi utvärderat och funderat på olika åtgärder. Nu har vi fattat ett antal viktiga och för framtiden nödvändiga beslut, säger styrelsens ordförande Anders Källström.

Beslutet innebär att Jerry Häggström slutar som vd och att Erik Holmberg skiljs från sina arbetsuppgifter som sportchef.

– Styrelsens inriktning är att Modo Hockey skall göra ett ordentligt avstamp för framtiden. Då är det helt naturligt att inleda med att forma en ny verkställande ledning för denna viktiga uppgift.

Styrelsen har anställt Thomas Björk som tillförordnad VD. Han kommer att ha en tidsbestämd anställning med uppdraget att se över hela organisationen. I det uppdraget ingår även att rekrytera en ny permanent vd för klubben. Björk tillträder omgående.

Nuvarande assisterande tränare Fredrik Andersson blir tillförordnad sportchef. Han ska arbeta tillsammans med det sportutskott styrelsen tillsatte i mars med främsta uppgift att forma ledning och A-lagstrupp inför säsongen 2009/2010, enligt pressmeddelandet .

Skrivet av: