Färjestad vände underläge till seger

Färjestad hade problem och låg under med 0-2 efter två perioder i matchen i SHL mot HV 71 i Husqvarna Garden. Men laget vände underläge till seger, till slut blev det 6-3 (0-2, 1-1, 5-0) för bortalaget Färjestad.

I början av matchen var HV 71 starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Oskar Stål-Lyrenäs och Henrik Borgström. Färjestad reducerade dock till 2-1 genom Joel Kellman tidigt i andra perioden av perioden.

Efter 15.31 gjorde HV 71 3-1 genom Radan Lenc. I tredje perioden var det i stället Färjestad som hade övertaget. Laget vann perioden med hela 0-5 och matchen med 6-3.

Marcus Westfält och David Tomasek gjorde båda ett mål och två assist för Färjestad.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för HV 71 med 5-2.

I nästa match möter HV 71 Oskarshamn hemma och Färjestad möter Malmö borta. Båda matcherna spelas lördag 23 september 15.15.