Petros Mantalos

Midfielder, AEK Athens FC
Ålder: 32 år
Längd: 176cm
Vikt: 73kg
Petros Mantalos är en grekisk professionell fotbollsspelare som spelar som offensiv mittfältare för Super League-klubben AEK Aten och Greklands landslag. Han föddes den 31 augusti 1991.

Petros Mantalos är en framstående spelare inom den grekiska fotbollen. Han har spenderat större delen av sin karriär i AEK Aten och har blivit en viktig del av laget. Med sin tekniska skicklighet och förmåga att skapa målchanser har han blivit en viktig spelare i anfallsspelet för både klubben och landslaget.

Mantalos debuterade i AEK Aten 2013 och har sedan dess varit en pålitlig spelare för klubben. Han har bidragit till att vinna flera titlar, inklusive Super League och Grekiska cupen. Hans prestationer har också lett till att han blivit en del av Greklands landslag och har representerat sitt land i internationella turneringar.

Som offensiv mittfältare är Mantalos känd för sin förmåga att dribbla förbi motståndare och skapa målchanser för sina lagkamrater. Han har också en imponerande spelförståelse och kan hitta de rätta passningarna för att bryta igenom motståndarnas försvar. Hans snabbhet och tekniska skicklighet gör honom till en farlig spelare för motståndarna att hantera.

Petros Mantalos är en spelare som är älskad av AEK Aten-fansen och respekterad av fotbollsfans runt om i Grekland. Hans bidrag till laget och landslaget har gjort honom till en av de mest framstående spelarna inom grekisk fotboll. Med sin talang och fortsatta utveckling har han potentialen att fortsätta göra stora avtryck både på klubbnivå och internationellt.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

Super League 1

2023/24 - AEK Athens FC 2 0 0 0 1 6.10

UEFA Champions League

2023 - AEK Athens FC 4 0 0 2 0 6.95

Friendlies Clubs

2023 - AEK Athens FC 1 0 0 0 0

Euro Championship - Qualification

2023 - Greece 4 0 1 2 0 7.35