- Foto: Pexels

19/7 Internationella öl dagen

Snart är det dags att höja glaset och skåla för en av världens mest älskade drycker – öl! Den 19 juli firas Internationella öl dagen runt om i världen, och det är ett tillfälle att hylla den mångsidiga drycken som har en lång och färgstark historia.


Internationella öl dagen – 19 juli

Internationella öldagen, som firas den 19 juli varje år, är en hyllning till den älskade och mångfacetterade drycken som har en lång historia och global popularitet. Denna dag är tillägnad att fira öl i alla sina former och att uppskatta dess kulturella och sociala betydelse runt om i världen.

Hur firas internationella öl dagen den 19 juli?

Internationella ölets dag är den perfekta tidpunkten att utforska och upptäcka olika sorters öl. Från klassiska ale och lager till trendiga hantverksöl och spännande smakvarianter - det finns något för alla smaker. Besök ditt favoritbryggeri, upptäck nya lokala bryggerier eller prova öl från olika delar av världen. Ta dig tid att njuta av den rika smaken och komplexiteten i varje klunk.

För de mer äventyrliga ölentusiasterna kan Internationella ölets dag vara den perfekta dagen att prova på att brygga din egen öl. Det finns många hemmabryggningskit tillgängliga som gör processen både enkel och rolig. Utmana dig själv genom att skapa dina egna smakkombinationer och se din egen öl ta form. Det är en fantastisk kreativ aktivitet som kan ge dig en helt ny uppskattning för ölbryggningens konst.

Temadagar kalender - alla datum 

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

21/7 Feel good friday

17/7 Emojins dag

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12