- Foto: Pexels

23/7 Varmkorvens dag

Den 23 juli är en dag som får korvälskare att jubla över hela landet. Det är nämligen Varmkorvens dag, en speciell dag tillägnad åt den älskade maträtten.


Bakgrund och historia till Varmkorvens dag den 23 juli

Sverige är känt för sin kärlek till korv i alla dess former och varianter. Korv är en populär maträtt som har funnits i vårt land i flera hundra år och har blivit en integrerad del av vår matkultur. För att fira korvens betydelse och för att hylla denna kulinariska favorit instiftades Varmkorvens dag.

Det exakta ursprunget till Varmkorvens dag är något okänt, men det har blivit en tradition att uppmärksamma dagen den 23 juli varje år. Denna speciella dag ger människor möjligheten att njuta av en mängd olika korvar.

Hur firas varmkorvens dag den 23 juli?

Varmkorvens dag är en festlig tillställning som firas runt om i Sverige. Det finns olika sätt att delta i firandet, och många restauranger och evenemang arrangerar speciella korvrelaterade aktiviteter och erbjudanden för att fira dagen på bästa sätt.

Restauranger och food trucks brukar erbjuda olika korvrätter på sina menyer, där kreativitet och variation står i centrum. Det är inte ovanligt att man kan hitta ovanliga korvsmaker som kombinerar traditionella ingredienser med nya och spännande smaker. Det finns även tävlingar där korventusiaster får möjligheten att visa upp sina talanger i en korvätartävling och tävla om priser.

Temadagar kalender - alla datum 

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

20/7 Internationella schackdagen

21/7 Feel good friday

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!