- Foto: Pexels

6/8 Internationella dagen för frisk andedräkt

Den 6 augusti firas världen över Internationella dagen för frisk andedräkt. Denna årliga observans syftar till att skapa medvetenhet om vikten av god munhälsa och frisk andedräkt.


Varje år den 6 augusti firas den internationella dagen för frisk andedräkt. Denna speciella dag är tillägnad att öka medvetenheten om hur viktig god munhälsa är för vårt övergripande välbefinnande och att främja sunda vanor för att upprätthålla en fräsch andedräkt.

Internationella dagen för frisk andedräkt – 6/8

Internationella dagen för frisk andedräkt instiftades för att påminna människor om att en god munhälsa inte bara handlar om att ha vita tänder eller undvika karies, utan också om att ha en fräsch andedräkt. Problem med dålig andedräkt, även känt som halitos, kan påverka människors självförtroende och sociala interaktioner. Det kan också vara ett tecken på underliggande tandproblem eller hälsoproblem som behöver uppmärksammas.

Hur firas Internationella dagen för frisk andedräkt den 8 augusti?

Denna dag fungerar som en påminnelse om att vår munhälsa är en viktig del av vår övergripande fysiska hälsa och välmående. Under dagen uppmanas även människor att ta sig tid att reflektera över sin egen munhälsa och vid behov boka en tid för en tandläkarkontroll. Genom att dela information, tips och råd kan vi gemensamt uppmuntra andra att ta hand om sin munhälsa och främja en frisk andedräkt.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

4/8 Alla systrars dag

5/8 Hattens dag

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12